Het bomberjack is tha bomb! Een beetje fashionista móét deze stoere key piece in haar lentegarderobe hebben hangen, dus hebben wij een paar amazing bomber jackets voor jou opgezocht! En goed nieuws: je kunt ze hieronder gelijk shoppen!

We looove the bomber-trend. Dit stoere jack geeft iedere outfit een instant attitude. Of je ‘m nu draagt op sneakers en jeans of op een jurkje: je geeft met dit jasje al-tijd een dikke vette stoere knipoog naar je outfit. Onze favoriet? Een roze bomber jacket, zoals deze van het merk Sisters Point. En niet om het een of ander, maar heeft niet iedere vrouw een roze bomberjack nodig? <3 Combineer ‘m met een legergroen jurkje en je hebt de perfecte look te pakken.

We hebben 3 jacks gevonden die je kunt shoppen bij SevenBien Fashion. Als je ‘m vandaag bestelt, heb je ‘m morgen in huis en je krijg ook nog eens gratis verzending vanaf 39.99 euro!

Pink Bomber Jacket – Sisters Point. Te shoppen bij SevenBien Faschion
€59.95

Laten we eerlijk zijn: een effen kleurtje bomber is een veilige keuze. De legergroene, zwarte en roze bombers gaan niet voor niets het hardst. Maar wist je dat deze jassen ook uitermate geschikt zijn voor een gave print? Misschien is dat ook wel de reden dat de patches die overal opduiken erg vaak op bombers worden geplakt! Kies voor een dunnere variant bomberjack met print, en jij hebt gegarandeerd een unieke lentejas te pakken.

Floral Bomber Jacket – Sisters Point. Te shoppen bij SevenBien Fashion
€59.95

Graphic Bomber Jacket – Sisters Point. Te shoppen bij SevenBien Fashion
€59.95

De bomberjack trend

Het bomberjack is favoriet bij menig fashion blogger en topmodel. Om maar even een paar voorbeelden te noemen: Gigi Hadid, Kendall Jenner en Cara Delevigne worden regelmatig gespot in de jasjes. Niet alleen de klassieke legergroene en zwarte varianten zijn hip en happening, ook steeds vaker wordt er gekozen voor een vrolijk kleurtje of een hippe print.

Maar waar komt de bomber-trend eigenlijk vandaan? Nou, hij werd in 1915 al voor het eerst gedragen door Belgische en Franse piloten. De jas was verkrijgbaar in zwart of legergroen en had een oranje binnenkant zodat de piloot zich goed zichtbaar kon maken in geval van nood. Niet veel later verscheen het bomberjack in Hollywoordfilms en won het een enorme populariteit onder jongeren. In de jaren 80 en 90 veranderde dat imago van het bomberjack een beetje, toen het veel gedragen werd door skinheads en een decennium later door de gabbers en hip hoppers. Misschien herinner je dit nog wel. ;) Nu zijn we zo’n 20 jaar verder en zijn de modepopjes aan de beurt.

Tags: , , , , , , ,