0/2015

Aanstaande zondag is het Pasen, dé perfecte gelegenheid om uitgebreid te brunchen met je familie of vriendlief. Ben jij net zo’n kookqueen als wij en ben je op zoek naar het perfecte brunchrecept? Dan zit je hier helemaal goed!

Als de eieren geschilderd zijn, sta jij misschien al in de keuken de nodige voorbereidingen te doen. Een paasbrunch mag groots, uitbundig, vrolijk en vooral: moet erg lekker zijn! Ook is het natuurlijk het beste van twee werelden (vooral als je de zaterdag daarvoor flink hebt doorgehaald): ontbijt én lunch, hartig en zoet, warm en koud. Wij kunnen niet wachten om zondag lekker uitgebreid te tafelen met familie. En al hélemaaal niet als we deze fantastische brunchgerechten zien. Vrolijk Pasen!

#1 Zalm­qui­che dil­le en gar­na­len (bron: ah.nl)

Voor de visfanaten onder ons: dit brunchidee ga je geweldig vinden! Er kunnen zo’n 8 personen van eten, dus dit recept is geschikt voor de hele familie!

Wat heb je nodig?
– 300 gram zalmfilet
– 6 bosuitjes
– 15 gram dille
- 300 gram rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
- 270 gram bladerdeeg
- 1 eetlepel grove mosterd
- 125 gram crème fraîche
- 3 eieren
- 100 gram geitenkaas blanc 50+

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en de bosui in ringen. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng vervolgens de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel het mengsel erover.
3. Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de quichevorm. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
4. Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.

#2 Croque madame muffins (bron: Culy.nl)
Verras je gasten met een hartige muffin! Ziet er niet verkeerd uit toch?
Wat heb je nodig?
Voor de saus:
– 1 eetlepel boter
– 180 ml + 1 eetlepel melk
– 1 eetlepel bloem
– 0,5 theelepel mosterd
– 0,5 theelepel nootmuskaat
– 30 gram geraspte oude kaas
Voor de muffins: 
– 6 sneetjes witbrood, zonder korst
– 3 eetlepels boter, gesmolten
– 75 gram ham, in reepjes of blokjes
– 6 kleine eieren.
1. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot je een stevig mengsel hebt. Haal de pan van het vuur en laat twee minuten rusten. Voeg voorzichtig de melk toe, terwijl je continu blijft roeren.
2. Zet de pan terug op het vuur en voeg de mosterd en nootmuskaat toe, laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.
3. Haal wanneer de saus de dikte van tomatensaus heeft bereikt de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden en plet de sneetjes brood met een deegroller. Bestrijk ze met gesmolten boter en bedek zes muffinvormpjes met het brood. Verdeel de ham en eieren over de bodems.
5. Bedek de eieren met twee eetlepels kaassaus.  Bak gedurende 15-20 minuten in de oven, afhankelijk van hoe snel je eieren garen.
#3 Aardbeiensmoothie (bron: JamieMagazine)
Voor degene die liever niet extreem veel ontbijten en het dus moeilijk gaan krijgen met Pasen: don’t worry, deze ontbijtsmoothie is heeeerlijk!
Wat heb je nodig voor 2 glazen?
– 250 gram aardbeien
• 2 bloedsinaasappels, gepeld
• 1 banaan, in stukken
• 1 groot glas sojamelk of amandelmelk
• 2 handjes geroosterde havervlokken
1. Maak de aardbeien schoon.
2. Laat de havervlokken een kwartiertje weken in de melk.
3. Pureer alle ingrediënten in de blender.
4. Breng eventueel op smaak met een wat vloeibare honing, pureer nogmaals en schenk in grote glazen.
Happy Easter! 

Tags: , , , , ,