vakantie boeken

Heer-lijk, het is – voor de meeste mensen – bijna vakantie! Dat betekent dat we weer tijd hebben voor een goed boek. Bij Mixitup zitten we op het strand, in de tuin en aan het zwembad maar wat graag met onze neus in de boeken. Daarom geven wij onze leestips voor de zomer van 2016!

#1 Saskia Noort – Huidpijn 

Vers van de pers: de nieuwe thriller van Saskia Noort. Gisteren kwam ‘ie uit en de eerste reviews en de boekentrailer zien er veelbelovend uit. Volgens de uitgever Ambo Anthos is Huidpijn ‘Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest.’ Dus houd jij wel van een spannend boek? Dan is dit een echte aanrader!

#2 Curtis Sittenfeld – Prep

zomerboek 3

Heb je het grote nieuws al gehoord? Er komt een nieuwe televisieserie, genaamd ‘Prep’ en de serie lijkt erg veel op Gossip Girl. Wij zijn very excited, maar helaas zullen we nog even moeten wachten. Het duurt nog wel even voordat de serie af is (de casting is nog niet eens begonnen). Kan jij net als wij niet wachten? Lees dan eerst het boek, waarop de serie is gebaseerd. Je kunt het Engelse paperback-boek of het Nederlandstalige E-Book bestellen op bol.com.

Prep gaat over een meisje uit midwest Amerika, dat vertrekt naar een kostschool in New England. Tijdens haar verblijf in de kostschool zit ze ineens middenin de wereld van rijkeluiskinderen en aanschouwt ze vanaf de zijlijn hoe de elite leeft. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige drama, liefdes en humor.

#3 Suzanne Vermeer – Hittegolf

boek zomervakantie 1

Wat ons betreft is dit het perfecte boek voor de zomer, door de mix van zon, spanning en vakantie. Het verhaal speelt zich af in Algarve, Portugal waar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária op vakantie zijn. Het lijkt een perfecte vakantie, totdat Cesária dood wordt gevonden bij een klif. Anouk komt ongewild de dader op het spoor, waardoor het verhaal een spannende wending neemt.. Een goed boek voor in de koffer, maar geen literair hoogstandje.

#4 Jill Mansell – Lang leve de liefde

zomerboek 4

Liefhebbers van Chicklit-boeken: Jill Mansell wordt jouw favoriete auteur. Na meerdere bestseller boeken, heeft ze weer een nieuwe topper geschreven. Het is een heerlijk romantisch verhaal, vol humor, over liefde, verlies en hoe niets voor altijd verborgen kan blijven. Voor de zwijmellaars onder ons: dit boek is een echte must-read!

#5 Andrea Portes- Belevenissen van een buitenbeentje

zomerboek 2

Dit Young Adult boek wordt een mix van Mean Girls en The perks of being a wallflower, volgens de uitgever. Ook zijn de filmrechten al verkocht. Dat belooft veel goeds! Het boek komt pas op 12 juli uit, maar je kunt ‘m natuurlijk al reserveren op internet.

Het verhaal gaat over Anika, die zich diep van binnen een buitenbeentje voelt, ook al hoort ze bij de populaire mensen op school. Wanneer ze gaat daten met een jongen die wordt afgekeurd door de ‘Queen Bee’ Becky, durft ze dat alleen maar stiekem te doen. Er is een tragedie voor nodig om Anika te laten inzien wie ze is en wat ze wil.

Tags: , , , , , , ,