burning man 3

YAY! Het wereldberoemde Amerikaanse festival Burning Man, komt naar Nederland. Het is zó exclusief dat de kaarten al zijn uitverkocht, maar wij wilden dit evenement niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Lees hier alles wat je moet weten van de Nederlandse versie van dit grootste evenement, rechtstreeks uit de woestijn van Nevada.

Burning Man is een evenement dat jaarlijks wordt gehouden in de Black Rock Desert in Nevada, Verenigde Staten.  In tegendeel tot andere festivals is Burning Man niet gefocust op één onderwerp, zoals muziek of kunst. De achterliggende gedachte is dat men gedurende Burning Man tijdelijk een gemeenschap opbouwt waar iedereen welkom is, ongeacht ras of afkomst, en waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. En dát maakt dit evenement zo fantastisch. Meer weten? Scroll dan naar beneden, waar we meer over dit festival vertellen.

burning man1

Burning Man naar Nederland

Een bezoekje aan dit festival stond al een tijdje op onze bucketlist, maar een tripje naar Nevada zat er helaas nog niet in. Toen we hoorden dat Burning Man naar Nederland kwam, sprongen we een gat in de lucht.

Helaas is het festival super exclusief en laat de gemeente Barneveld (waar het festival zal plaatsvinden) weten dat er maximaal 750 mensen naartoe kunnen. Best jammer, denkende dat in Amerika binnen een half uur zo’n 30000 kaarten werden verkocht.

Geïnteresseerden konden een ticket kopen om lid te worden van de community. Alleen leden kregen toegang tot de verkoop voor het Veluwse evenement. Inmiddels zijn de kaartjes hartstikke uitverkocht.

Missie van Burning Man

De organisatie in Nederland (non-profit) wil laten zien dat Burning Man méér is dan het wereldberoemde festijn in de Amerikaanse woestijn. De missie is dan ook om het Amerikaanse gedachtegoed van het festival, over te brengen naar hier! :).

Wie wat waar wanneer?

De datum is bekend, dus houd je agenda maar vast vrij voor een weekend met héél vette foto’s op Instagram en Facebook. Van 29 tot 31 juli vindt de driedaagse Nederlandse versie van Burning Man plaats.

Het evenement vindt plaats op de Duinweg 25 in Kootwijk. Het betreft een besloten cultureel festival op privéterrein met maximaal 750 bezoekers, waarvan 500 blijven slapen.

Helaas, helaas, we kunnen er niet bij zijn, maar wie weet: misschien blijkt het een enorm succes te zijn en komt het festival nog eens terug.

burning man 2

Burning Man Nevada

We zeiden het al even: Burning Man komt uit de woestijn van Nevada. Wanneer je de foto’s ziet (van o.a. veel celebrities) lijkt het wel een fantasiewereld. Een strak festivalschema is er dan ook niet. Niet zo gek, want eigenlijk is het bijna geen festival te noemen. Geld heeft geen rol en de organisatie noemt het ook wel ‘een stad voor een week’. Een stad, omdat het festival net zo groot is als de hele Amsterdamse grachtengordel.

Nieuwsgierig geworden? Check deze Instagram kiekjes eens:

Tags: , , , , , , , , ,