voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak: zo wordt het leuker!

Het is lente en dat betekent dat het bij veel vrouwen weer begint te kriebelen; het wordt weer tijd voor een grote voorjaarschoonmaak. Op zich kun je je wel iets leukers voorstellen dan een grote schoonmaak, maar als de lente begint is het wel even goed om te doen. Lekker alle ramen en deuren open om het huis weer eens flink te luchten en af te rekenen met alle stof en troep. Om het poetsen zo leuk mogelijk te maken, hebben wij een aantal tips.

1. Trek een makkelijke, maar leuke outfit aan: Als je er als een slons bijloopt, zit je eigenlijk niet lekker in je vel en dat bevordert het schoonmaken niet. Je kleding moet natuurlijk wel lekker zitten zodat je je vrij kunt bewegen.

2. Zet je favoriete muziek op: Als je keihard kunt meeblèren met je favoriete muziek, dan wordt schoonmaken een stuk plezieriger.

3. Zorg dat eerst alles is opgeruimd: Voordat je begint te soppen, moet alle rommel verdwenen zijn anders ben je én aan het opruimen én aan het schoonmaken. Zo duurt het te lang en heb je al snel geen zin meer.

4. Neem af en toe even een break: Ga zo nu en dan even lekker zitten met een kop koffie of thee en ontspan je even. Als je maar door blijft gaan is de lol er snel vanaf.

5. Probeer dingen te combineren: Tijdens het stofzuigen kun je je huis fris laten ruiken door een nieuwe zak in de stofzuiger te doen met een lekker geurtje, bijvoorbeeld een schepje waspoeder of badzout.

voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak: zo wordt het leuker!

6. Laat je man meewerken: Mannen houden niet van poetsen, maar net als wij wel van een schoon en opgeruimd huis. Maak er een wedstrijdje van. Bijvoorbeeld wie er sneller klaar is met een bepaalde taak. De winnaar verdient natuurlijk een beloning!

7. Maak het niet te moeilijk: Schaf niet een heel arsenaal aan verschillende schoonmaakmiddelen aan maar kijk ook eens wat je met ouderwetse middeltjes kunt doen, zoals citroen of soda. Een magnetron kun je namelijk heel makkelijk vetvrij krijgen door een tijdje (minimaal een kwartier) de magnetron op vol vermogen te zetten met daarin een bak water en wat citroenschijfjes.

8. Zie de voorjaarschoonmaak als beweging: Als je aan het poetsen en stoffen bent, zet je je arm- en beenspieren flink aan het werk. Na twee uur flink doorsoppen heb je al snel zo’n 400 calorieën verbrand! Je zou er bijna vaker door gaan schoonmaken ;-)

9. Ga niet sikkeneuren omdat je moet schoonmaken: Denk aan leuke dingen in plaats van jezelf zielig te vinden omdat je aan het soppen bent. Bedenk maar eens hoe lekker je je straks voelt als alles weer helder, schoon en fris is.

10. Gebruik de juiste spullen: Een goed begin is het halve werk! Als je de juiste schoonmaakmiddelen en doeken en sponzen e.d. hebt, gaat alles een stuk makkelijker. Probeer bijvoorbeeld niet een kalklaag in de douche met een allesreiniger aan te pakken maar gebruik daar een anti-kalkproduct voor. Je bent een stuk sneller klaar!

voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak: zo wordt het leuker!

Zie ook:
KOBO EREADER TOUCH: BOEKENKAST IN ZAKFORMAAT
SHOPPEN MET WEINIG BUDGET
Yvon Jaspers lanceert nieuwe productlijn
Gratis Fitness Apps voor je Smartphone
BRENG MUZIEK IN DE KINDERWAGEN MET JOOLZ TUNEY!

Tags: , ,