festival juni 6

De komende maanden kunnen we weer heerlijk festivals gaan afstruinen. Hoewel het goede weer nog even op zich laat wachten, kan het natuurlijk geen kwaad om vast wat festivalplannen te maken! Mixitup schiet je te hulp en zet de heerlijkste festivals van de komende maand voor je op een rij.

#1 Indian Summer Festival

festival juni 1

De zestiende editie van dit gave festival vindt plaats op 3 en 4 juni. Al jaren is dit het gezelligste zomerfestival van Noord-Holland. Er treden meer dan 50 nationale en internationale bands, artiesten en dj’s op. Pop, rock, 80’s en lokaal talent: alles is vertegenwoordigd.

Naast de vetste muziek heeft dit festival ook foodtrucks, een festivalmarkt, hangplakken in de zon en een open air Dance Stage.

Line-up: o.a. Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, Typhoon, Lady Bee en Lucas Hamming.
Waar? Evenemententerrein Geestmerambacht in Langedijk

#2 Amsterdam Open Air

De Amsterdamse zomer is pas begonnen wanneer Amsterdam Open Air van start gaat. In het weekend van 4 en 5 juni keert dit gezellige festival terug naar het Gaasterpark in Amsterdam. De pronkstukken van het Amsterdamse nachtleven zullen jou op cultureel, muzikaal en culinair gebied 2 dagen lang vermaken.

Dit festival heeft trouwens 5 stages (!). Awesome.

Line-up: De Jeugd van Tegenwoordig, Dirtcaps, Girls Love DJs, SEF, Fresku en Kris Kross.
Waar? Gaasperpark Amsterdam.

#3 Dancetour

festival juni 4

Ben jij deze maand een beetje blut? Geen zorgen, er bestaan ook gratis festivals. En nee, dat hoeft geen bij elkaar geraapt zooitje te zijn met lokale artiesten. Dancetour gaat heel Nederland door en strijkt op 9 juni neer in Leeuwarden. Dit gave housefestival is helemaal gratis en kun je onbezorgd genieten van de heerlijkste deuntjes.

De drankjes zijn overigens niet gratis, helaas….

Line-up: Is nog niet bekend. Dancetour heeft overigens een paar dj’s die zijn aangesloten: o.a. The Partysquad, Dirtcaps, Vato Gonzalez & MC Tjen, La Fuente en Yellow Claw. Welke dj’s er in Leeuwarden komen? Geen idee.
Waar? Wilhelminaplein, Leeuwarden.

#4 Awakenings

festival juni 3

Alle technoliefhebbers opgelet: één van het grootste technofeesten van Nederland start op 25 juni! Twee dagen lang kun je genieten van de vetste technobeats. En als je nog nooit naar een technofeest bent geweest: dan is dit je kans. Wedden dat je het fantastisch vindt?

Line-up: o.a. Loco Dice, Pan-Pot, Joris Voorn en Adam Beyer. 
Waar? 
Recreatiegebied Spaarnwoude, Amsterdam

#5 Parkpop

festival juni 5

En dan niet te vergeten… Parkpop! Het festival dat meer is dan pils en popmuziek, maar Den Haag ook daadwerkelijk op de kaart heeft gezet als popstad. Parkpop is gratis en uitgegroeid tot een mega populair festival. Op 26 juni is Den Haag dus écht de place to be.

Parkpop is een gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Zuiderpark in Den Haag op de laatste zondag van juni. De eerste editie was in 1981 en trok 35.000 bezoekers. Inmiddels is het één van de grootste gratis muziekfestivals van Europa met gemiddeld 200.000 bezoekers per jaar. Vorig jaar vierde Parkpop haar 35ste verjaardag en is daarmee ook een van de langstlopende festivals in Nederland.

Line-up: o.a. Jett Rebel, Billy Ocean, Typhoon en John Coffey.
Waar? Zuiderpark, Den Haag.

Tags: , , , , , , , , , , , ,