Grote kans dat ‘Poken’ hét woord van 2009 gaat worden. Deze nieuwe rage is een digitaal visitekaartje in een sleutelhanger. Zo kun je heel gemakkelijk je sociale netwerken en profielen delen met anderen en de gegevens en profielen van personen die je ontmoet bewaren en hoef je geen ingewikkelde profielnamen meer te onthouden of op te schrijven. Binnenkort dus niet raar opkijken als iemand je bij het uitgaan vraagt of je met hem wilt ‘Poken’!

Hoe werkt het?
Poken is een USB-stick voorzien van een hand. Wanneer je de USB-stick in de computer plugt worden je nieuwe contacten in de database geladen.
Je kiest welke sociale netwerk profielen (Facebook, LinkedIn, Hyves, etc) je wilt delen met de mensen die je ontmoet. In de database wordt bij ieder sociaal netwerk het logo van het netwerk geplaatst waar degene een profiel heeft. Wanneer mensen meer gegevens van je willen zien kunnen ze eenvoudig op de link klikken. Hetzelfde geldt voor de mensen van wie jij meer informatie wilt zien.

Op de Poken site kunnen jij en je vrienden je contacten zien, daarnaast kun je er berichten aan elkaar versturen, groepscontacten aanmaken, notities maken en nog veel meer!

Connect to friends
Je gegevens met vrienden uit wisselen werkt heel eenvoudig. Maak een ‘high-four’ met de handen van beide Pokens. De datacommunicatie wordt binnen 1 tot 2 seconden uitgewisseld.
De handjes worden groen wanneer de data uitgewisseld is. Worden de handjes rood, dan is er een error, probeer het nogmaals door een ‘high-four’ te maken.
Hierna kan je alle profielen van deze persoon bekijken. Met Poken hoef je niet meer de sociale netwerken van een persoon op te zoeken. Je krijgt deze eenvoudig via Poken!

Verkrijgbaar in: Alien, Pandabeer, Bij of Voodoo, voor 14,95 euro bij Gadgetfabriek.nl

Lees ook:
Fashion Must-haves: Swarovski’s Naughty Raymond & Happy Laura
Fashion Musthave voor MP3-verslaafden: Morellato MP3-Collier