festivalseizoen gestart

Het is lente! En dat betekent dat het festivalseizoen is begonnen! Oftewel: We mogen weer gaan genieten van good vibes, dansen en sjansen en de uitbundige festival kleding. Kom maar op met die modeshow en die fantastische feesten, we’re soooo ready!

De start van de lente staat gelijk aan de start van het festivalseizoen. Vorige week was het DGTL-festival op de NDSM-werf in Amsterdam: traditiegetrouw is dit house en techno muziekfestival het begin van het Amsterdamse festivalseizoen. En wát was dat een feest! Als koeien die aan het begin van de lente voor het eerst huppelend de wei in mogen, stormden de bezoekers het NDSM-terrein op. De verlossing voor de festivalliefhebbers is eindelijk daar: want na maanden zonder festivals – de laatste is alweer bijna zes maanden geleden – is het startsein voor héél veel dansen, biertjes drinken dan ein-de-lijk gegeven!

Misschien heb jij al een gaaf festival op je lijstje staan voor deze lente?  Er is in ieder geval genoeg keus, want alleen al in Amsterdam is er ieder weekend een festival, met meer dan 300 dit seizoen! YAY! Uiteraard doet de rest van Nederland gewoon mee: aan feestjes geen tekort!

gif festivalseizoen

Afgelopen weekend was jij misschien wel te vinden bij een festival, het was immers 20 graden. Uiteraard komen er nog veel meer zonnige dagen aan, dus geven wij je vast een lijstje met een paar fantastische festivals:

 

#1 Dauwpop
Locatie: Festivalterrein aan de Luttenbergerweg, Hellendoorn.
Datum: zaterdag 28 mei & zondag 29 mei.
Info: Dit popfestival wordt al sinds 1995 gehouden, vrijwel altijd op Hemelvaartsdag. Ieder jaar hartstikke uitverkocht, dus scoor snel je ticket, voordat het is uitverkocht.
Line-up: O.a. Kensington, Madness, Jett Rebel, Ronnie Flex en Mr. Polska.

#2 Pinkpop 
Locatie: Evenemententerrein Megaland in Landgraaf.
Datum: Het weekend van 10, 11 & 12 juni.
Info: Nederlands oudste en bekendste popfestival wordt doorgaans in het Pinksterweekend gehouden. Als je naar een festival wil gaan waar de grote namen optreden, dan moet je hier zijn. Maar dat wisten we al wel toch? ;)
Line-up: O.a. Kygo, Years & Years, James Morrison, Major Lazer, Paul McCartney (!) en Red Hot Chili Peppers (!).

#3 Zwarte Cross Festival
Locatie: Lichtenvoorde.
Datum: 22, 23 en 24 juli.
Info: De Zwarte Cross is het grootste motorcrossevenement van West-Europa. Maar dit festival in het Achterhoekse dorp is niet alleen voor de motorcross-liefhebbers, want iedereen zou hier eens heen moeten.
Line-up: O.a. Feestdjruud XXL, Vato Gonzalez & MC Tjen, John Coffey, Miss Montreal en The Partysquad.

#4 Dance Valley
Locatie: Spaarnwoude
Datum: 13 augustus
Info: De heilige vallei der dance biedt voor iedereen de ultieme festivalbeleving. Wat je muzikale voorkeur ook is, Dance Valley is al 21 jaar het meest toegankelijke festival van Nederland. Dit festival is wel iets kleiner, omdat het maar één dag duurt, maar dat mag de pret zeker niet drukken.
Line-up: O.a.: Yellow Claw, Headhunterz en Cedric Gervais.

#5 Mysteryland
Locatie: Amsterdam, Haarlemmermeer.
Datum: 27 & 28 augustus.
Info: Dit dancefestival mag je niet missen. Het 23 jaar lopende festival trekt naast Nederlandse popmuziek en Internationale housemuziek, ook veel techno-acts.
Line-up: O.a. Diplo, Martin Garrix, Afrojack en Robin Schulz.

Tags: , , , , , ,