friends

Vaak weet je niet eens dat er wat te vieren valt, totdat je een blik op Twitter werpt. Vandaag is de perfecte dag om een leuk uitje te plannen met je beste vriendin, want het is National Girlfriends Day!

Hoewel de dag voornamelijk wordt gevierd op social media en in Amerika, vinden wij het stiekem té leuk om deze dag te introduceren in Nederland. Vriendinnendag viert de bijzondere band met je allerbeste vriendin(nen) en dat is wat ons betreft super speciaal!

National Girlfriends Day is niet helemaal als Valentijnsdag, want het gaat hierbij om de vriendschappelijke ‘girlfriends’. Hoewel er in Amerika heel wat misverstanden zijn. Veel singles tweeten tijdens deze dag namelijk over het ontbreken van een vriendin. Sorry singles: jullie mogen al zeuren op Valentijnsdag. Ook jongens tweeten over de liefde voor hun vrienden. Sorry romantic guys: jullie hebben ook Valentijnsdag.

Hoe deze dag in het leven is geroepen, was lastig te achterhalen. De meeste sites zeggen dat de oorsprong van deze dag onbekend is. Het kan natuurlijk ontzettend snel gaan wanneer iemand een interessante hashtag verzint en veel mensen nemen en over. Zo is de National Girlfriends Day geheel onbewust begonnen.

Dus, bel je beste vriendin op en ga een terrasje pakken, shoppen, koffie drinken of netflixen! Het klinkt allemaal misschien cliché, maar als we het ook kunnen op Valentijnsdag, dan verdient deze dag ook aandacht! Of neem vandaag gewoon even de tijd om je vriendin duidelijk te maken wat ze voor je betekent!

tag your bestfriend! goals via @glihtters

Een foto die is geplaatst door vogue ♡ (@11.11k) op

Met wie vier jij vandaag #NationalGirlfriendsDay?

 

Tags: , , , , ,