orange is the new black

YAY! Eindelijk: het vierde seizoen van Orange Is The New Black is sinds 17 juni te zien op Netflix! Zet je verstand op nul en geniet. Oh, en als je nog moet beginnen met de serie, lees dan niet verder in verband met spoilers. ;)

Misschien heb jij er al een marathon opzitten, maar wij hebben nog even gewacht met het nieuwe seizoen. We blikken eerst terug naar voorgaande seizoenen van deze populaire Netflixserie en kijken naar wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen.

Dus zet je verstand op nul en geniet van de trailer:

Wat is Orange Is The New Black?

Orange Is the New Black is een Amerikaanse televisieserie van schrijver Jenji Kohan voor Netflix. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black door Piper Kerman. De comedy-drama is uitgegroeid tot één van de meest populaire Netflixseries en dat vinden wij geheel terecht. De typetjes, de humor, het acteerwerk: het is stuk voor stuk hilarisch.

In 2013 kwam het allereerste seizoen uit en dat bleek – naar ons idee – verrassend een groot succes te zijn. Inmiddels zitten we in seizoen 4 en de hele wereld is obsessed.

Het verhaal:

Piper Chapman (gespeeld door Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (gespeeld door Laura Prepon). Alex is een internationale drugssmokkelaar en een voormalig geliefde van Piper. Noodgedwongen verruilt Piper haar comfortabele leventje in New York  in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis, waar de serie zich -bijna- in z’n geheel afspeelt, maakt ze nieuwe vrienden, vijanden en probeert ze haar leventje voor zoverre dat mogelijk is, een beetje op orde te krijgen.

Wist je dat?

– Laura Prepon, die Alex speelt,  in de eerste instantie auditie deed voor de rol van Piper.

– De echte Piper en Larry (haar man) stonden eens in een tijdschrift met een make-over van hun kledingkast (zie hieronder).

piper chapman

– Laverne Cox – die de transgender Sophia speelt – is in het echt ook een transgender.

– De oranje gevangenispakken en de gezichten in de intro zijn allemaal echt.

– Er sowieso nog een 5e, 6e én 7e seizoen komt!?

Tags: , , , , , , ,