Nog geen zomer? Mix de zon in je glas met een Portonic!

Nog geen zomer? Mix de zon in je glas met een Portonic!

Laten wij ons door de Hollandse zomer op onze kop zitten? Echt niet! Hoog tijd voor wat instant zomergevoel met een heerlijk nieuw mix recept wat wij in onze mailbox kregen. Geef een nieuwe twist aan het mixen met tonic (heel trendy op dit moment) en maak in plaats van de oude vertrouwde Gin & Tonic eens een P&T, oftewel een Portonic!

De mix met tonic trend zette vorig jaar in en sindsdien wordt er volop geëxperimenteerd met verschillende merken en verhoudingen. Tegen al het gin-geweld biedt Portugal een eigen tonic mix – de Portonic, waarvan wij je hieronder het recept geven:

Mix in een longdrink of wijnglas met een paar ijsblokjes de helft Graham’s Fine White (witte port) en de helft tonic. Voor de liefhebber nog een schijfje citroen of wat blaadjes munt om het af te maken en klaar is je Portonic.

Wil je het nog een tikkeltje specialer maken, ga dan voor de P&T Green Apple. De sommelier van driesterrenrestaurant Hertog Jan in Brugge bedacht speciaal voor Graham’s Port een verfrissende variant, met bolletjes bevroren sap van groene appels. Laat hiervoor appelsap in een bakje bevriezen en schep er met een meloenschepje bolletjes uit. Een ware smaaksensatie als zo’n bolletje ijs in je mond smelt!

Graham’s wijnen worden via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en de wijnspeciaalzaken, waaronder de ruim 100 leden die aangesloten zijn bij de Wijnkring. Kijk voor verkooppunten op www.wijnkring.nl.

Benieuwd naar meer mix recepten en zomerse cocktails? Ga dan ook naar:

Hou je hoofd koel met een lekkere mocktail
Nieuw: Limoncello nu ook in de supermarkt
De lekkerste Zomerdrankjes van 2013

Tags: , , , , ,