Na Koningsdag zijn wij helemaal op dreef, dus kom maar op met Bevrijdingsdag, Pinksteren en Hemelvaart (lees: festivals!). De komende weken staan in het teken van feestjes, met als openingsfeest het Bevrijdingsfestival! Weet jij nog niet precies naar welke je moet gaan? Geen paniek, want wij hebben de vetste Bevrijdingsfestivals van 2016 voor je op een rij gezet. 

Zonnetje, drankje, muziekje erbij en wij kunnen ons geluk niet op! Onze kater van Koningsdag is nog maar net weggeëbd en het volgende festival staat alweer op de planning. Morgen is het Bevrijdingsdag en het wordt kei lekker weer (EINDELIJK), met een temperatuur van rond de 18 graden. Betekent dit dan toch dat we eindelijk luchtigere festivalkleding aan mogen en de winterjas thuis kunnen laten? We hope so. En hey, let’s be honest: een festival is zóó veel leuker met en zonnetje erbij.

Bevrijdingsfestivals 2016

Misschien ga jij zoals ieder jaar naar je hometown om our freedom te vieren, maar het kan zijn dat je wel eens wat anders wilt. Gelukkig heeft Nederland een overvloed aan fantastische festivals op 5 mei. Uiteraard moet je wel een uitstapje maken naar de steden, want daar zijn ze toch wel het best.

#1 Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival2

Dit festival wordt elk jaar in het Wezenlandenpark in Zwolle gehouden. Vrijwel het gehele Wezenlandenpark wordt gebruikt voor het festival en dat park is BIG. Er staat één hoofdpodium en elders in het park zijn diverse andere podia en activiteiten. In 2009 bereikte het festival een bezoekersrecord van 160.000 mensen. Niet eerder kwamen er bij een bevrijdingsfestival in Nederland zoveel bezoekers.

Line-up: o.a. Kenny B, Nielson, VanVelzen, John Coffey en Brownie Dutch.
Waar? Het festival vindt plaats in Park de Wezenlanden, Zwolle, van 11.00 – 00.00 uur.

#2 Bevrijdingspop Haarlem

bevrijdingsfestivall3

In Haarlem weten ze hoe je een feestje moet bouwen. Grote, landelijke acts, maar ook lokaal talent treedt elk jaar op Bevrijdingspop op. De landelijke Ambassadeur van de Vrijheid voor Haarlem is dit jaar Nielson (die overigens ook in voorgenoemde Bevrijdingsfestival Zwolle optreedt). Als je op zoek bent naar een groots festival, dan moet je naar Bevrijdingspop. Dit festival in Haarlem is de laatste jaren namelijk uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Jaarlijks bezoeken circa 150.000 mensen dit festival.

Line-up: o.a. Ronnie Flex & Lil’ Kleine, Nielson, Chef’Special, FeestDJRuud en Fresku.
Waar? Haarlemmerhout in Haarlem (Het Vlooienveld, Frederikspark en het Florapark).

#3 Bevrijdingsfestival Amsterdam

bevrijdingsfestival 1

‘Het Vrije Westen’ organiseert voor de vijfde keer het Bevrijdingsfestival Amsterdam in het Westerpark. Met zeven podia en gratis entree ben jij gegarandeerd de hele dag vermaakt!

Line-up: o.a. Def P & Beatbusters, Eefje de Visser en DeWolff.
Waar? Westerpark Amsterdam

Tags: , , , , , , , , ,