zomerdrankjes 6

Nu het lekker weer is, krijgen we gelijk zin in terrasjes, cocktails, koude biertjes en tuinfeestjes. Wat ons betreft vraagt dat om een paar recepten voor de allerlekkerste zomerdrankjes. Zie jij jezelf al in de tuin zitten met een cocktail in je hand, zonnebril op je hoofd en bikini aan? Wij wel hoor! 

Onderstaande zomerdrankjes zijn heel easy breezy en super makkelijk zelf te maken. Je hoeft er ook niet een dikke portemonnee voor te hebben of een drankvoorraad als een alcoholist. Met één bezoekje aan de supermarkt maak jij al de mooiste zomerdrankjes voor jezelf! Of voor je gasten natuurlijk, want deze recepten zijn ook erg leuk om uit te proberen bij de eerstvolgende barbecue!

#1 Snelle Sangria
(bron: ah.nl)

zomerdrankjes 1

Wat heb je nodig?
– 1 citroen
– 2 sinaasappels
– 250 gram zomerfruit (uit de diepvries)
– 1 liter Spaanse rode wijn
– 200 ml sinaasappellikeur
– 1 liter frisdrank lemon

Hoe maak je het?
Een lekkere sangria drink je heus niet alleen in Spanje. Ook thuis kun je jouw gasten verrassen met die zomerse drankje. Boen allereerst de citroen en sinaasappels schoon en snijd ze in super dunne plakjes. Doe ze vast in een grote waterkan, samen met het zomerfruit. Schenk vervolgens de wijn, likeur en frisdrank bij het fruit. Wacht tot het diepvriesfruit is ontdooit en klaar is je super snelle sangria! Proost.

#2 Tequila sunset
(bron: ah.nl)

zomerdrankjes 2

Wat heb je nodig?
– 9 sinaasappels
– 200 ml tequila
– 12 ijsblokjes
– 4 eetlepels grenadine

Hoe maak je het?
Salsa, Tequila, corazon, cerveza, muy bueno.. Om dan toch maar in de Spaanse sferen te blijven, dé perfecte zomerse cocktail: Tequila sunset! Voordeel is dat ‘ie hartstikke simpel is om te maken. Snijd 1 sinaasappel in dunne schijfjes en pers de rest van de sinaasappels. Schenk het sap in een cocktailshaker (die je trouwens voor een prikkie kunt kopen bij de Xenos of Action). Voeg de tequila toe en schud ongeveer een minuutje. Doe vervolgens flink wat ijsklontjes in grote glazen en schenk het drankje erover + 1 eetlepel grenadine per glas. Klaar is je party-drankje!

#3 Frisse Gin Tonic

zomerdrankjes 4

Wat heb je nodig?
- 6 schijfjes komkommer
– een halve limoen
– 6 muntblaadjes
– gin
– tonic

Hoe maak je het?
Gin Tonic is het perfecte drankje voor een warme, zomerse dag. Je kunt allerlei kruiden en fruit toevoegen aan gin & tonic, maar een frisse variant is wel zo lekker deze zomer. Doe de muntblaadjes, limoen en gin in een cocktailshaker en schud goed door elkaar. Doe vervolgens de komkommer erbij en shake nog een keer goed. Giet alles in glazen met een scheut tonic. Tadaa: daar is je fancy gin tonic!

Liever geen munt? Basilicum of Rozemarijn kan ook prima!

#4 Perenprosecco

zomerdrankjes 3

Wat heb je nodig?
– Perensorbetijs
– Halve fles prosecco

Hoe maak je het?
Ben je fan van perenijs? Dan móét je dit drankje een keer proberen. Ook fijn: er komt hier geen sterke drank bij kijken (bij de vorige 3 recepten wel), waardoor je gerust een glaasje extra kunt nemen. Yay!

Zet een paar mooie (het liefst martini) glazen in de vriezer. Laat ze zo’n 10 minuutjes staan. Doe ondertussen het perensorbetijs in een kom en laat het even staan, zodat het ijs wat zachter wordt. Meng er prosecco door met een mixer en schenk de perenprosecco in de koude glazen uit de vriezer.

Tags: , , , , , , , , ,