Het is die tijd van het jaar dat de meeste mensen hun vakantie gaan boeken. En dat kan nog wel een hele klus zijn, want het liefst wil je natuurlijk naar een paradijsje op aarde, maar met een gemiddeld inkomen is het vaak niet mogelijk om naar de Caribbean te gaan. Gelukkig hebben wij 5 paradijsjes gevonden die hartstikke dichtbij huis zijn! 

Witte stranden, enorme palmbomen, azuurblauw water en de allerbeste cocktails: dat is zo’n beetje waar wij aan denken als het gaat om een paradijselijke vakantie. Al snel denk je aan de Indische Oceaan of ergens op een eiland heel veel geld hiervandaan, maar niets is minder waar! Europa kent ook heel veel droombestemmingen die best betaalbaar zijn en waar je deze zomervakantie nog naartoe wilt gaan!

Geniet:

1. Blue Lagoon op het eiland Comina, Malta

Stop de tijd! We’ve found paradise! Azuurblauwe zee niet in Europa? Think twice! Het kleine eilandje Comino bevindt zich in de Middellandse Zee en heeft één van het meest heldere wateren ter wereld! Het lijkt nét alsof je in een zwembad zwemt, maar dan met prachtige rotspartijen om je heen. Klein nadeel: dit eiland is voor een lange vakantie misschien ietwat saai, omdat het aantal inwoners dat er woont vrijwel verwaarloosbaar is. Comino wordt vooral bezocht door dagjesmensen die hier komen om te wandelen of de afgelegen baaitjes te bezoeken.

2. De Amalfikust, Italië

Héérlijk Italiaans eten, terrasjes met uitzicht omlijst door een azuurblauwe zee, prachtige architectuur EN Limoncello. Wat wil je nog meer? De Ligurische kust is by far het mooiste wat Italië aan kustlijn te bieden heeft. Met stadjes als Amalfi, Sorrento, Pompeii en Ravello in de buurt is er genoeg te doen en kun je hier zeker voor langere tijd je vakantie vieren.

3. Navagio Beach op het eiland Zakynthos, Griekenland

En als je alles gezien dacht te hebben… Dan is daar Griekenland.. WAUW. Typ trouwens ‘Navagio Beach’ in op Pinterest en je zult wegdromen bij de mooiste foto’s. Je zal voornamelijk een foto van het bovenstaande strandje zien, ook wel Shipwreck Beach genoemd vanwege het aangespoelde oude scheepswrak midden op het strand. Het witte strand ligt in een baai met hoge rotsen in het noordwesten van Zakynthos op 37 kilometer van Zakynthos stad en vier kilometer van Volimes. Het voelt als een geheim paradijsje (als je de 6000 toeristen die het in het hoogseizoen per dag bezoeken even wegdenkt) omdat je er enkel per boot naartoe kunt. Of met een base jump vanaf de steile rotsen, voor de waaghalzen onder ons.

4. Illetes op het eiland Formentera, Spanje

Oneindige zee, fijn zand, spectaculaire uitzichten, jachten, exlusieve kraampjes en Ibiza zichtbaar aan de horizon. Tripadvisor maakt ieder jaar een lijst met de mooiste stranden van Europa en in 2016 stond Illetes met stipt op numero 1. Het strand ligt in het noorden van Formentera: een klein eiland in de Middellandse Zee dat bij de Spaanse eilandengroep Balearen hoort. Al zwemmend in het azuurblauwe water zie je in de verte Ibiza, dat zeven kilometer verderop ligt.

5. Praia de Falesia, Albufeira, Portugal

Albufeira is al jaren populair vanwege het levendige centrum, de prachtige stranden en het bruisende nachtleven. Ook dit strand kreeg dan ook veel stemmen op Tripadvisor. Nu zul je misschien denken: zo’n uitgaansplaats is toch geen paradijsje? Wacht maar tot je dit prachtige strand ziet! Die fascinerende rode rotsen zeggen al genoeg..

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,