zomerhit 2016

Bij de zomer hoort natuurlijk een keiharde zomerhit. Ieder jaar is er wel zo’n nummertje die eruit spring en je zowat op ieder terras, restaurant en strandfeest door de speakers hoort knallen. Welke het dit jaar gaat worden? Eerlijk: we hebben géén idee, maar wél een paar potentiële winnaars. 

Zie jij jezelf al op een terrasje zitten met een cocktail in je hand en een zonnebril op je hoofd? Heerlijk, wij kunnen niet wachten. Maar… welk nummer hoor je daarbij op de achtergrond?

Wij hebben een paar kansmakers voor je op een rij gezet, maar eerst kijken we naar voorgaande jaren (altijd leuk). Wat waren de zomerhitjes van toen en wat hadden ze met elkaar gemeen?

2010: Yolanda Be Cool – We no speak Americano

Jaaa kennen jullie deze nog? Alweer zes jaar geleden, maar nog steeds op ons trommelvlies gebrand: We no speak Americano. Gegarandeerd dat jij hierop keihard hebt gedanst in de club.

2011: Sak Noel – Loca People

Het is toch wel een dingetje: die Spaanse deuntjes in de zomer (la gente está muy loca). Een jaar later kwam namelijk Gusttavo Lima erachteraan met zijn Balada. Oh, en dan hebben we het nog niet gehad over Ai Se Eu Te Pego.

2014: Anders Nilsen – Salsa Tequila

Nu we het toch over Spaanse zomerhitjes hebben, mag Salsa Tequila uit 2014 natuurlijk niet missen. De tekst van een zomerhit hoeft schijnbaar niet erg goed te zijn (Salsa, Tequila, corazon, cerveza, muy bueno) want het werkt toch wel met een lekkere beat eronder. Het nummer bestaat uit allemaal random kreten, maar tóch moeten we wel lachen om de onverwachte ‘Guacamole’. Slechtste songtekst die het zover heeft geschopt -ooit? Maybe…

2015: Major Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On

Eerlijk: vorig jaar zomer was er niet een nummer die eruit sprong. Maar omdat we Lean On van Major Lazer zó kapot gedraaid hebben, geven we deze de verdiende zomerhit-van-2015-titel.

Wat wordt de zomerhit van 2016?

Speculaties, speculaties: we weten natuurlijk niet zeker wat dé hit van deze zomer wordt. Eigenlijk kun je dat pas in augustus zeggen, wanneer je terug bent van vakantie en dat ene nummer maar niet uit je hoofd krijg. Maar goed, we hebben wel een paar kansmakers met grote zomerhitpotentie gevonden.

Uit voorgaande jaren hebben we geleerd dat Spaanse deuntjes het altijd goed doen. Wordt ‘Bailar’ van Deorro feat. Elvis Crespo dan de zomerhit van 2016? Eerlijk: wij hopen het, want dit nummer geeft ons meteen een vakantiegevoel.

#1 Deorro feat. Elvis Crespo – Bailar

#2 Justin Timberlake – Can’t Stop the Feeling

Eigenlijk is dit nummer nu al een enorme hit. Misschien is die piek iets te vroeg gekomen om het straks een zomerhit te kunnen noemen. Dat neemt niet weg hóé zomers en supervet dit dansnummertje van Justin is. Als je nog niet overtuigd bent: check dan even zijn optreden bij het Eurovisiesongfestival. Je bent meteen verliefd.

Tags: , , , , ,