vakantie items mooi houden 3

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk ultiem genieten van je vrije tijd. Wij snappen dat je liever niet een vakantiedag besteedt aan de was, of op zoek moet naar een nieuwe strandtas omdat je zonnebrand erin heeft gelekt. Geen zorgen, want Mixitup zocht voor iedere vakantie essential een manier om ze schoon en mooi te houden.

Badkleding

vakantie items mooi houden 2

Je bikini wordt natuurlijk wat afgedragen op vakantie. Helaas komt de stof in aanmerking met heel veel zon, chloor en zeewater wat allemaal niet heel bevorderend is voor het uiterlijk van je favo badkleding. Gelukkig hebben wij 5 tips waarmee jij je badkleding mooi houdt:

1. Kijk uit met zonnebrandcrème op je bikini. Je hebt dan namelijk kans dat de stof lelijk verkleurd. Smeer je dus eerst in en wacht totdat de crème is ingetrokken. Trek daarna pas je badkleding aan.

2. Chloor is heel slecht voor je badkleding. Spoel het dus gelijk uit na een middagje zwemmen! Zwem je dagelijks in het zwembad? Dan is het wellicht verstandig om een speciale ‘zwem-bikini’ aan te schaffen, die mág verkleuren en niet te veel geld kost.

3. Stop je badkledij níét in de droger en wring het níét uit, want dan verliest het vorm.

Slippers

vakantie items mooi houden 1

Hoewel je viezigheid op je slippers niet zo snel ziet, het zit er wel! Het zand en zeewater kunnen je favo teenslippers flink aantasten. Vooral wanneer je Birkenstocks draagt ken je het probleem wel; ze worden snel vies en gaan stinken. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes om ze schoon te krijgen. Normale slippers kun je het beste met een beetje make-upremover op lotion- of melkbasis schoonmaken. Birkenstocks zijn van kurk, dus die moet je toch even iets anders schoonmaken. Probeer ze een met een beetje babyshampoo en water (voorzichtig!) schoon te vegen.

Badhanddoek

vakantie items mooi houden 4

Het mag duidelijk zijn dat je strandlaken een bom van bacteriën is. Maak ‘m op vakantie dus minimaal één keer schoon. Laat de handdoek opdrogen en doe ‘m een paar uur in een emmer heet water met vier eetlepels azijn. Was ‘m daarna op 60 graden of spoel goed uit in het bad wanneer je op vakantie geen beschikking hebt tot een wasmachine.

Zonnebril

vakantie items mooi houden 5

Heb jij ook altijd vettige zonnebrilglazen door je zonnebrandcrème? Maak ze dan vooral niet schoon met een shirt, zakdoek of keukenpapier, want dat beschadigt de glazen. Maak de bril liever schoon onder lauw water en wat afwasmiddel of handzeep. Droog de bril daarna af met een zachte en schone doek.

Koffer

En onze laatste, maar belangrijke tip: doe al je vloeibare producten éérst in een gesloten plastic zak en dan pas in je toilettas en koffer. Gelekte zonnebrand in je koffer – en dus in al je kleding – is écht geen pretje.

Tags: , , , , , , , , ,