koken

Alle kookliefhebbers opgelet: Foodies Magazine geeft kaartjes weg voor het Chefs (R)Evolution festival. Dé place to be voor alle liefhebbers van lekker eten. Wil jij weten hoe je de kaartjes kunt bemachtigen? Lees dan snel verder!

Na twee succesvolle edities vindt op zondag 18 en maandag 19 september 2016 de derde editie van ‘Chefs (R)Evolution’ plaats. Zwolle (in en rondom De Librije en het Theater De Spiegel) wordt 2 dagen lang omgetoverd tot kookparadijs. Het festival is georganiseerd door Jonnie & Thérèse Boer, waarvan – als je een beetje van koken houdt – de namen waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Jonnie & Thérèse zijn oprichters van het michelin sterren hotel ‘De Librije’ in Zwolle. De 2 topkoks organiseren het festival in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl.

win chef revolution

Wat je kunt verwachten? Nou, alles wat met koken te maken heeft! Indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs als Virgilio Martinez en Mauro Colagreco, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops, de BOERenmarkt XL: heb jij er al zin in?

Hoe win je kaarten?

Foodies geeft twee toegangskaarten voor Chefs (R)Evolution 2016 weg! Het enige wat je hoeft te doen, is het formulier op de website invullen en de vraag ‘Met wie zou jij graag naar Chefs Revolution willen gaan en waarom?’ beantwoorden! Er worden in totaal twee kaarten voor zondag 18 september verloot en twee kaarten voor maandag 19 september.

Programma Chefs (R)Evolution

We gaven al een korte opsomming van de evenementen op dit festival, maar wij zijn er nog even wat dieper ingedoken. Wat is er precies te doen?

Op de BOERenmarkt XL maak je kennis met een dertigtal (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. Uiteraard valt er het één en ander te proeven en is er een selectie aan chefs aanwezig die de lekkerste gerechtjes bereiden in samenwerking met de boeren. Voor slechts 8 euro kun je een wijn+gerecht proeven!

Kookdemonstraties van internationale topchefs als Jonnie Boer (Nederland), Magnus Ek (Zweden), Eneko Atxa (Spanje) en Virgilio Martinez (Latijns-Amerika). Zij leren jou de fijne kneepjes van het vak en kunnen er als geen ander voor zorgen om je kookkunsten naar een hoger level te tillen.

Restaurant De Librije serveert op 18 en 19 september een speciale lunch, onder leiding van de beste chefs en sommeliers van Nederland en België. Je kunt genieten van een zesgangenmenu, áls je daar natuurlijk wat geld voor over hebt. De prijs ligt op Librije-niveau: 200 euro per persoon.

Naast de kookdemonstraties wordt er het Theater De Spiegel een heuse Masterclass Room gehost door Gastronomixs. Hier kun je inspirerende masterclasses volgen van een aantal topchefs. Goed nieuws: dit is helemaal gratis!

Tags: , , , , , , , , , ,