altijd ijs boek

Nu het zonnetje schijnt eten we het liefst de hele dag door ijsjes. Vtwonen is het helemaal met ons eens en verloot het boek van Marleen Visser ‘Altijd ijs’. Ben jij een ijsliefhebber? Lees dan snel verder, want dit kookboek is dé musthave van deze zomer & jij kunt ‘m winnen!

Weertje hè? Lig jij al in de tuin met je bikini of ga je een dagje naar het strand? Wij hebben in ieder geval volop de summer vibes te pakken! En wat is er nou fijner om met dit warme weer ongegeneerd (en met een heel goed excuus) bakken met ijs te eten? IJs is altijd een goed idee!

Foodblogster en ijsfanaat Marleen Visser bewijst dat maar weer met haar boek Altijd ijs. Het staat boordevol met lekkere ijsrecepten voor ieder seizoen. Verwacht in dit boek geen standaard ijsjes van bolletjes aardbei of vanille, maar stuk voor stuk unieke recepten. Marleen Visser beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, scroppino-ijsjes, groene smoothie-ijsjes, mojito, zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade, bananensoftijs. Loopt het water je al in de mond?

altijd ijs boek 2 altijd ijs boek

Foto’s: Marleen Visser

Hoe win je het boek?

Dus ben jij een groot ijsliefhebber en wil je graag zelf ijsjes maken? Vtwonen mag drie exemplaren weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is je adres achterlaten met het formulier op de website, en wie weet krijg jij binnenkort het boek opgestuurd. Je kunt meedoen t/m 7 augustus, dus er is nog tijd!

Share Love Not Secrets

Marleen Visser kennen we van haar foodblog ‘Share Love Not Secrets’, waar ze de meest uiteenlopende recepten deelt. Wij namen een kijkje op haar prachtige blog (serieus, haar foto’s zijn amazing) en vonden stiekem al een paar ijsrecepten om in de stemming te komen van ‘Altijd ijs’. Check ze hier:

Maak je eigen raket ijsje!

altijd ijs boek 3

Het is de klassieker der klassiekers onder de waterijsjes: de raket! Met dit recept kun je ‘m helemaal zelf maken met verse ingrediënten. Ola, eat your heart out!

Wat heb je nodig?

– 150 gram bosvruchten
– 1 theelepel honing
– 150 gram ananas
– 2 eetlepels water
– sap van 2-3 sinaasappels (± 150 milliliter)

– keukenmachine
– kommetje
– 6 raketvormpjes (online te bestellen)
– evt. houten stokjes

How to?
Stap 1: Pureer de bosvruchten in een keukenmachine en meng de honing erdoor. Schenk het over in een kommetje.
Stap 2: Pureer de ananas in de keukenmachine en meng met het water.
Stap 3: Vul de ijsvormpjes voor 1/3 met de gepureerde bosvruchten. Laat ongeveer in een uur hard worden in de vriezer.
Stap 4: Vul de ijsvormpjes vervolgens met 1/3 sinaasappelsap, zet de houten stokjes erin en laat weer een uur hard worden in de vriezer.
Stap 5: Voeg als laatste de ananas toe. Laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer.

Tags: , , , , , , , ,