Allerhande Kids – zo wordt koken nog leuker!

Allerhande voor Kids – zo wordt koken nog leuker!

Misschien heb je ‘m al zien liggen in de Albert Heijn, de Allerhande voor Kids. Een kleinere uitgave van de gewone Allerhande, maar dan helemaal door en voor kinderen gemaakt. Superleuk voor alle kinderen die graag willen helpen met koken en voor een keertje zelf de chef willen zijn. Meehelpen in de keuken is overigens niet alleen heel gezellig, het is ook dé manier om lastige eters meer open te laten staan voor andere smaken en gezond eten. Maak eens samen een van de kinderrecepten die je in de Allerhande voor Kids vindt, of zoek er eentje online uit op de Allerhande Kids website. Leuk, leerzaam en fun gegarandeerd!

Hoe leuk het is, daar kan Jarein, mijn tienjarige zoon (van hoofdredacteur Jantina) over meepraten. We zijn eerst samen online op de Allerhande Kids website gaan kijken, waarna hij zelf een recept heeft uitgezocht. Aangezien Jarein het koken normaal gesproken liever aan mij en zijn grote zus van dertien overlaat, zijn we simpel begonnen met het maken van appel bladerdeeg taartjes.

Bladerdeeg, daar zijn wij thuis allemaal gek op, dus daar hebben we standaard een pakje van in de vriezer liggen. Verder hebben we uiteraard appels nodig, een ei en rietsuiker.

De ingredienten voor de appel bladerdeegtaartjes

De ingredienten voor de appel bladerdeegtaartjes

Nadat de plakjes bladerdeeg ontdooid waren, de appels geschild en gesneden –helaas kwamen we er achter dat de appelboor uitgeleend was, maar met een beetje creatief snijwerk kwamen we een heel eind– kon het echte werk beginnen. Vol concentratie werden de plakjes appel op de bladerdeeglapjes gelegd en vouwde de kleine chef ze rond. Je kunt natuurlijk ook de bladerdeeglapjes rond uitsnijden, maar dat vonden we een beetje zonde van het deeg. Daarna het geklutste ei met een kwastje eroverheen smeren –’Mama dit is gewoon net als verven’, een schepje rietsuiker eroverheen en de minitaartjes waren klaar om de oven in te gaan.

Bladerdeeg is altijd snel klaar in de oven en we hoefden dus niet langer dan twintig minuutjes te wachten om het resultaat van Jarein’s cullinaire uitspattingen te zien én natuurlijk te proeven!

Opperste concentratie en daarna... Smullen!

Opperste concentratie en daarna... Smullen!

Het leuke van ah.nl/Allerhandekids is dat het echt een website speciaal voor kinderen is. De recepten worden allemaal met beeld en animaties stap voor stap uitgelegd. Ook vind je er leuke video’s voor de wat lastigere dingen, zoals een ei breken en groente snijden of het bakken van vlees en vis. Coole extra’s zoals een online kookwekker en een garde beat waarmee je ritmisch beslag klopt, maken het koken zelfs nog leuker!
Jarein heeft in ieder geval de smaak te pakken. Volgend weekend gaat hij voor een stapje moeilijker en staat er op zondag Japanse zalm op het menu. Iets waar ik alvast naar uit kijk!

Heb jij nu ook van die kritische kleine eters thuis? Duik dan eens samen een middagje de keuken in en laat ze zelf ervaren hoe leuk kokkerellen is! Kijk snel op Ah.nl/allerhandekids om alvast wat ideeën op te doen!

Tags: , , , ,