Iets aan te geven? Check het met de slimme Douane Reizen app

Iets aan te geven? Check het met de slimme Douane Reizen app

Wie kent het niet? Op vakantie lekker struinen over marktjes en rondneuzen in boetiekjes op zoek naar leuke souvenirs voor jezelf of voor de thuisblijvers. Voor je het weet heb je je laten verleiden tot het kopen van die grote fles parfum, een zonnebril, tas of een paar schoenen omdat het zo heerlijk goedkoop was. Maar zoals het gezegde luidt: goedkoop is duurkoop en dat geldt helaas maar al te vaak voor producten uit het buitenland. Als je met een duur souvenir waarover je eigenlijk belasting had moeten betalen, of met namaakartikelen langs de Douane gaat, kun je in de problemen komen. Omdat niet iedereen precies op de hoogte is van de regels die gelden voor je bagage, is er de Douane Reizen app ontwikkeld. Met deze slimme app weet je voortaan precies of de inhoud van jouw koffer oké is.

Als je in het buitenland een T-shirt tegenkomt met de tekst Bolce & Gabbane, dan weet je wel dat je met een imitatie te maken hebt, maar sommige nepartikelen zoals sportkleding, horloges en tassen zijn steeds minder goed van echt te onderscheiden. Zo worden er zelfs namaaktassen van Louis Vuitton verkocht in winkels die geheel ingericht zijn als een winkel van dat merk. Als je dan 400 euro hebt betaald voor een tas die normaal 800 euro kost, maar die je vervolgens bij de Douane mag inleveren, dan sluit je de vakantie niet bepaald lekker af. En denk nu niet dat ze het bij de Douane niet zullen opmerken, douaniers hebben een getraind oog voor wat echt of nep is en worden continue bijgeschoold over de herkomst en de kenmerken van namaakartikelen. Wil jij zeker weten dat je goed door de controle komt, dan is de Douane reizen-app een slim hulpmiddel. Deze handige app is uitgerust met heel veel informatie over wat je wel of niet mee mag nemen, een rekenhulp, persoonlijk bonnenboek en een camera. Met de ‘Is dit OK?’ functie kun je bovendien zien of de inhoud van je koffer mee op reis mag. Onbezorgd op reis en vooral ook onbezorgd weer thuis komen, dat is wel zo prettig toch?

De app is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android en is  onder de naam Douane Reizen te vinden in de app-stores. Ook is er een mobiele website: www.douane.nl/reizigers.

Tags: , , ,