fit, happy & healthy

We nemen ons allemaal voor om elke dag weer gezonder te leven. Maar hoe kunnen we dit voornemen nou echt concreet in praktijk brengen? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet. Hello new you! Happy, fit & healthy.

1. Beweeg
Als je elke dag 30 minuten wandelt ben je al goed bezig. Kleine beetjes helpen ook, denk hierbij aan de trap te nemen in plaats van de lift. Of neem wat vaker de fiets. Krijg je ook nog die ‘killer booty’!

2. Mediteer
Door te mediteren wordt je ontspannen en rustig en kun je dingen beter relativeren. Je wordt er gewoon happy van!

3. Stop met het nuttigen van light producten
Deze zijn slecht voor je! Mocht je toch zin hebben in een cola’tje neem dan de normale variant en laat de light lekker staan.

Geen light producten

4. Geen stress
Heeft nooit iemand tegen je gezegd; van rimpels wordt je oud? Nou wel dus!
Doe alles wat rustiger aan, relax. Neem af en toe een moment voor jezelf, lekker uitgebreid in bad bijvoorbeeld of doe een powernapje.

5. Powernap
Slapen is een van onze favoriete beautygeheimen. Genoeg slaap doet wonderen voor je huid. Gemiddeld heeft een persoon tussen de 6 en de 8 uur slaap nodig. Maar dit is voor ieder persoon natuurlijk anders.

6. Water please!
Water drinken doet ook wonderen voor je huid, haar & lichaam. Het advies geldt 2 liter water. Nu begrijpen we dat dit erg veel is op een dag, maar probeer 5 glazen te drinken gedurende de dag, je zult het resultaat snel zien.

7. Smoothies
Heerlijke smoothies maak je in een handomdraai zelf en is ook nog eens erg lekker en gezond. Probeer verschillende variaties. Wat vind je van: aardbei, munt, banaan & spinazie? Of Tarwegras, frambozen, blauwe bessen & broccoli?

8. Verdubbel je groente-inname
Met smoothies alleen kom je er helaas niet! Verdubbel ook je portie groenten. Wist je dat worteltjes goed voor je ogen zijn en boerenkool heel veel vitamines heeft voor je haar & huid?!

Groente-inname verhogen

9. Vermijd e-nummers
Dit zijn additieven die aan producten worden toegevoegd om ze bijvoorbeeld ‘te verbeteren’ of om kleur, aroma of volume te geven. Ook worden ze toegevoegd om de producten langer houdbaar te maken.
Deze e-nummers zitten in producten zoals mayonaise, lightproducten, frisdranken, suikerwerk, alcoholcocktails.

10. Ga voor gezonde vetten
Hier verstaan we producten onder zoals zalm, avocado, noten en kokos. Deze bevatten veel vitamines & proteïnen en je mag hier gerust veel van eten.

Tags: , , , , , , , , , ,