Beauty Onderzoek - Nooit zonder make-up de deur uit!

Beauty Onderzoek - Nooit zonder make-up de deur uit!

Vertelden we je net een paar dagen geleden dat wij Nederlandse vrouwen behoorlijk onder de indruk van ons eigen stijlgevoel zijn, komt VIVA met een beauty onderzoek waaruit de conclusie getrokken kan worden dat we ook nog eens behoorlijk ijdel zijn. Uit een online onderzoek van VIVA onder 320 vrouwen van rond de dertig jaar blijkt dat we lang voor de spiegel staan en zonder make-up de deur niet uit durven.

Uit het beauty onderzoek komen een aantal bijzonderheden naar voren. Zo typeert bijna 70% van de vrouwen zichzelf als ijdel. De helft, zo’n 48 %, staat ’s morgens een kwartier of langer voor de spiegel (hmm… is dit lang?). Daarbij is één op de vijf vrouwen met geen stok de deur uit te krijgen zonder make-up. 45% gaat heel af en toe onopgemaakt de straat op, maar liever niet. Slechts 8% van de vrouwen draagt nooit make-up. Slechts 5% voelt zich mooi zonder make-up.

In de VIVA, die vanaf woensdag 10 april in de winkel ligt, doen ook negen bekende vrouwen voor één keer hun ‘masker’ af en gaan zonder make-up op de foto. Hun motto: ik ben trots op wie ik ben. En dus staan Sytske van der Ster (te zien in ‘HEMA de musical’ en de serie ‘Levenslied’) en Aukje van Ginneken (te zien in het EO-programma ‘De Pelgrimscode’) mét hun blote-billen-gezicht in VIVA. Van Ginneken heeft daar geen problemen mee: ‘Ik voel me niet kaal zonder make-up. Sterker: als het eraf is, voel ik me puur, fris en mooi.’

En jij? Ga jij wel eens de deur uit zonder make-up, of moet het dan wel echt een noodgeval zijn?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Mode Onderzoek: Nederlandse vrouw voelt zich stijlvoller dan haar vriendinnen
Blote Benen Beauty Tip (voor als je niet zo blij bent met je huid)
Beauty Tip van Sanex: koud douchen maakt slanker!

Tags: , , ,