Beauty Review: Footner Socks - babyzachte voeten zonder vijlen!

Beauty Review: Footner Socks - babyzachte voeten zonder vijlen!

Wij vrouwen hebben wat te stellen met onze voeten: urenlang shoppen, dansen, van hot naar her draven, vaak ook nog op onze mooiste hoge hakken. Niet zo gek dus dat onze voeten daar flink onder te lijden hebben. Droge voeten, eelt, knobbels en andere onregelmatigheden is iets waar we allemaal van tijd tot tijd last van hebben. En als je met mooi zomers weer die prachtige slippertjes en open sleehakken wilt dragen, dan is er flink werk aan de winkel. We vijlen, smeren en scrubben dat het een lieve lust is, maar het schijnt dat het ook makkelijker kan. We kregen van Footner Socks namelijk een pakketje opgestuurd dat ons frisse, babyzachte voeten beloofde, zonder dat er een vijl bij aan te pas hoeft te komen! Beauty redacteur Jantina is er een avondje voor gaan zitten en heeft deze bijzondere sokken voor je getest.

 

Beauty Review: Footner Socks:

Met nog vier weken voordat mijn vakantie naar Italië begint, ben ik al druk bezig met mijn beauty voorbereidingen. Zo neem ik nu en dan een zonnebankje (met mate uiteraard), ben aan het hardlopen geslagen (met nog meer mate) en probeer ik om zo weinig mogelijk te snoepen. Alles  om straks zo strak, bruin en bikiniproof mogelijk te kunnen flaneren aan de Italiaanse kust. En natuurlijk moeten mijn voeten ook flink onder handen genomen worden. Ik overwoog al een afspraak bij zo’n salon waar visjes alles eraf knabbelen, omdat ik zelf gewoonweg te lui ben (na al dat hardlopen natuurlijk) om dagelijks met de vijl en smeerseltjes in de weer te gaan. Maar hé, visjes! Brrr! Je kunt je dus wel voorstellen dat ik blij was met het pakketje van Footner Socks. Gewoon een uurtje zitten en dan vanzelf heerlijk zachte voetjes krijgen. Klinkt goed!

Op een avond met mijn favoriete programma op tv, heb ik de Footner Socks aangetrokken en ben ik er even lekker voor gaan zitten. En dat is ook het enige wat je hoeft te doen. Je trekt de plastic sokken gevuld met vloeistof aan, plakt ze dicht, doet er sportsokken overheen zodat alles goed blijft zitten en je gaat een uur lang relaxen. De geur is een tikkeltje medisch, maar gelukkig niet al te overheersend. Een beetje gek voelt het wel je voeten in van die soppige, ritselende zakjes, maar dat is nog altijd minder gek dan vissen die zich vol eten met de huid van jouw voeten.

Hoe werkt het eigenlijk? Zonder al te veel in te gaan op de moeilijke wetenschappelijke termen, komt het erop neer dat de vloeistof in de sokken overtollige, verharde huid afbreekt. Footner Socks bevatten exMilac, een melkfermentfiltraat. Dit bestanddeel bevat melkzuur en proteolytische enzymen die ervoor zorgen dat je eelt en droge en verharde huid wordt afgebroken. De vloeistof in de Socks bevat ook bestanddelen die in cosmetische peelings worden gebruikt ter ondersteuning van het natuurlijke vervelproces. Na de behandeling ben je dan ook nog niet meteen van al je eelt af, maar zonder dat je verder iets hoeft te doen, worden je voeten in minder dan twee weken tijd weer helemaal poezelig zacht.

Na het uurtje met de Footner Socks aan heb ik mijn voeten gewassen en afgedroogd en was enorm verbaasd over het extreem schone en frisse gevoel. Schoner dan schoon, zo voelde het. Voor je de Socks gebruikt, moet je nagellak verwijderd worden en zelfs mijn teennagels hebben er zonder lak nog nooit zo goed uitgezien. Ook de volgende dag voelen mijn voeten nog enorm zacht en fris aan en ik merk dat de eelt op mijn hielen al langzaam aan het vervellen is. Het enige waar ik een beetje aan moet wennen is mijn huid bovenop mijn voeten en tenen, die ziet er nog steeds uit alsof ik te lang in bad heb gelegen. Maar volgens de gebruiksaanwijzing mag daar gerust een likje vaseline op, zolang je dat maar niet op de eeltplekjes smeert, want dat zou het afbreekproces niet ten goede komen. Mocht je het vervelproces willen versnellen, dan raden ze aan om je voeten te weken in warm water, iets wat bij mij nog niet nodig is. Ik merk dat mijn huid (vooral op mijn hielen) aan het werk is, maar gelukkig is het nog niet echt slippertjes weer, dus ik laat het vervelproces rustig zijn eigen gang gaan.

Kortom, ik ben enthousiast over dit beauty product en na wat ik er tot nu toe van heb gevoeld, heb ik er alle vertrouwen in dat met een dag of 10 mijn voeten er beter uitzien dan ooit! Kom maar op met die sexy sandaaltjes!

Is Footner Socks ook wat voor jou? Ga dan naar de apotheek of drogist en schaf een pakketje aan. De verkoopadviesprijs is 19,95 euro en geloof me, dat is goedkoper dan een pedicure behandeling!

Misschien vind je dit ook leuk:

Beauty Musthave: Philips VisaPure
Nieuwe Beauty Trend: Wimperextensions van Beaulashes
Ibiza Feathers Look: een van de hipste haartrends zomer 2013
Pearl Drops Beauty Sleep: mooie wittere tanden terwijl je slaapt

Tags: , , , , ,