Beauty Tip van Sanex: van koud douchen wordt je slanker!

Beauty Tip van Sanex: van koud douchen wordt je slanker!

Dat koud douchen gezond schijnt te zijn wisten we al, maar dat je er ook slanker van wordt, was ons nog niet bekend. Sanex onderzocht dat na-douchen met koud water niet alleen je huid steviger maakt, maar dat het ook helpt om je verbranding extra te verhogen. Brrr… een ijskoude beauty tip, maar we delen ‘m graag met je!

Moet je er niet aan denken om na een lekkere warme douche de kraan op koud te zetten? Misschien toch maar eens doen, het is even doorzetten, maar uiteindelijk wel een makkelijke manier om strakker én slanker in je vel te komen. Met een flinke straal koud water op je lijf geef je de huid een lekkere oppepper. De bloedvaten vernauwen zich, waardoor de huid steviger wordt. Bovendien stimuleer je hiermee de warmtehuishouding en bloedsomloop en verdwijnt je vermoeidheid. Maar het doet meer. Je lichaam slaat namelijk een overschot aan energie op als wit- of bruin vet. Van wit vet is het maar lastig af te komen, terwijl de energie in bruin vet wordt omgezet in lichaamswarmte. Bij volwassenen ligt bijna alle overtollige energie opgeslagen in wit vet. Telkens wanneer je het bruine vet ‘stimuleert’, treedt het in werking om je lichaamstemperatuur te verhogen. Dit vraagt meer energie van je lichaam, waardoor je verbranding verhoogt. Op die manier verbruik je meer calorieën en stimuleer je jouw metabolisme om tot 3 uur lang meer lichaamsvet om te zetten in energie. Goed begin van de dag dus!

Het ijskoude stappenplan:
Ben jij zo’n bikkel die dit übergezonde douche ritueel op gaat nemen in haar vaste beauty routine? Begin dan met een douche op ‘normale’ temperatuur (niet te heet dus) en verlaag dan de temperatuur geleidelijk tot het water ijskoud is. Dan blijf je er minstens 30 seconden onder staan (60 seconden is natuurlijk nog beter) en je zorgt er voor dat het water vooral op je borst, nek, schouders en bovenrug stroomt. Dit zijn namelijk de plaatsen waar het meeste bruine vet aanwezig is. In het begin zul je het water vast veel te koud vinden, maar uiteindelijk wen je er aan en – wij kunnen het ons nog niet voorstellen – misschien ga je het zelfs wel leuk vinden. Zeker als je weet dat het je verbranding verhoogt! En zoals je moeder vroeger al zei: wie mooi wil zijn…

Meer Beauty Tips lezen? Ga dan ook naar:

Slimme Make-up tips: onze favoriete beauty helpers
Haar Tutorials: Maak je eigen Paris Fashion Week Looks
Make-up Tips van Make-up artist Lisa Butler - VIDEO
Make-up Trends Najaar 2012: Eyeliner Statements + Looks en Tips
Budget Beauty Tip: Waanzinnige beauty aanbiedingen op Groupon!

Tags: ,