Beauty Trend - Patchouli geuren

Beauty Trend - Patchouli geuren

Terwijl de zomer nog in volle gang is, steekt er een nieuwe beauty trend de kop op: Patchouli geuren. Het zachte, zoete en een tikkeltje kruidige Patchouli is helemaal terug van weggeweest. Van nieuwe parfums tot badlijnen, Patchouli is populairder dan ooit.

Doet de zwoele oriëntaalse geur van Patchouli je denken aan de flower power tijd? Niet zo gek, in de jaren ’70 werd patchouli namelijk veel gebruikt om de geur van cannabis te camoufleren en ook in wierook is patchouli een van de populairste geuren. Patchouli is een inheemse plant die voornamelijk in India, Indonesie en op de Filipijnen voorkomt. De plant heeft wit/paarsige bloemen en een stevige, harige stengel met donzige bladeren, waaruit de etherische olie wordt gedistilleerd.

Wellicht heeft het te maken met de Hippie Chic revival die zowel de modetrends als de beauty trends in haar greep houdt, maar patchouli maakt dit jaar echt haar comeback. Zo heeft bijvoorbeeld Yves Rocher deze oriëntaalse geurnoten verwerkt in haar nieuwe So Elixer Purple, is het belangrijk onderdeel van de nieuwe geur van Guerlain: La Petite Robe Noir en heeft Kneipp er zelfs een complete badlijn aan gewijd. Maar wist je dat Patchouli ook een belangrijk ingrediënt is van klassiekers zoals Angel van Thierry Mugler en Aromatics Elixer van Clinique?

So ladies, haal het kohlpotlood maar tevoorschijn en hul jezelf in een wolk van patchouli en je bent helemaal on trend! Of zoals ze het in de jaren ’70 zeiden: ‘te gek’!

Meer beauty, make-up trends en parfum nieuws lezen? Ga dan ook naar:

Parfum Tip Najaar 2012 - Yves Rocher So Elixer Purple
Make-up Trends Najaar 2012: Dior Golden Jungle AW12
Make-up Trends Najaar 2012 - Matte Lippen bij Burberry Beauty
Kom naar de Guerlain La Petit Robe Noire lancering in de Bijenkorf
Dsquared2 Potion for Women - Parfum met een geheim recept voor verleiding
Make-up Trends Herfst 2012 - Chanel Les Essentiels Video

Tags: , , ,