Bad hairday?

Of je nou lang of kort haar hebt, we hebben allemaal wel eens een bad hair day.
En op zo’n bad hair day weet je niet wat je met je haar aan moet. Als je thuis voor de spiegel staat dan wil het op een of andere manier vaak lukken, maar als je dan de deur uitgaat dan is het een chaos! Vast, los of toch een vlecht? Misschien doe je een leuke haarband in of ga je toch voor een print-shawltje? Alles kan en alles mag, maar het blijft natuurlijk een lastige issue: what to do with your hair? Wij hebben wat praktische tips voor je, hoe je in een handomdraai een ‘cute’ en ‘fashionable’ kapsel kunt creëren. We weten ook dat het niet al teveel tijd in beslag mag nemen, want je bent natuurlijk (zoals wij vrouwen altijd zijn) erg busy. Dus hurry hurry maak die ‘coole look’ in een paar minuten!

Look 1: De ingevlochten vlecht

Het ziet er misschien wat lastig uit maar dat is het niet en wat staat het mooi! Dit kapsel werkt het best als je niet te veel laagjes hebt. Je kunt er verder alle kanten mee op. Maak een middenscheiding, vlecht je haar aan beide kanten in en knoop ze in je nek vast. Je kunt ook kiezen om één kant in te vlechten of van je ene oor naar je andere oor te vlechten.

Ingevlochten vlecht

Look 2: De welbekende paardenstaart

Een paardenstaart is eigenlijk hét antwoord wanneer je even niet weet wat je ermee aan moet. Om je paardenstaart wat volume te geven kun je met een droogshampoo of een haarspray je haar wat meer body geven. Ook kun je het tegenkammen, maar pas op: leef je niet teveel uit! (je wilt geen vogelnest) Als je een leuke strik om je elastiek heen doet dan krijgt je paardenstaart een ‘lieve’ uitstraling. Je kunt ook een plukje haar om je staart wikkelen zodat je het elastiekje niet ziet.

Paardenstaart

Look 3: de rommelige (nonchalante) vlecht

Niet zomaar een vlecht, nee een rommelige vlecht. Nu denk je vast; ‘ok what’s the difference?’ . De rommelige vlecht geeft nét die nonchalante look. Kneed wat mousse in je haar of als je de tijd hebt, krul hier en daar een paar strengen haar. Kam je haar naar achter en begin met vlechten vanaf je nek. Klaar? Trek je vlecht een beetje los voor een messy effect.

Nonchalante vlecht

Look 4: Haaraccessoires 

We nemen een leuk sjaaltje of bloemenband. Een petje doet het ook goed! Vrolijk de boel een beetje op! Maak een enorme knot bovenop je hoofd en wikkel een sjaal of haarband om je hoofd. Je kunt ook je haar los laten en het sjaaltje op dezelfde manier wikkelen.

Haaraccessoires

Look 5: Messy knot

De knot is elk seizoen weer hip! Je maakt een paardenstaart (een beetje een nonchalante) En draait je haar eromheen. Vervolgens kun je het vastzetten met schuifspeldjes of een onzichtbaar elastiekje (te koop bij de drogist). Voor extra volume kun je je haar ook weer wat tegenkammen en dan de knot maken. Je mag best wat plukjes eruit trekken voor een nóg nonchalanter effect.

Messy knot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,