AROMATICS ELIXER AL 40 JAAR EEN MYSTERY

AROMATICS ELIXER AL 40 JAAR EEN MYSTERY

Aromatics Elixer van Clinique bestaat 40 jaar en kan met recht een klassieker genoemd worden. Na de lancering in 1971 ontwikkelde Aromatics Elixir zich al snel tot een legendarische geur. Een parfum dat zich overtuigd maar bescheiden aansloot bij de meest exclusieve en prominente parfums ter wereld. De geur kreeg een onopvallend plekje op de toonbank en had direct een subtiel en mysterieus imago. Ze werd voor ingewijden al snel een object van heimelijk verlangen. Mond op mond reclame deed de rest en tot op de dag van vandaag kent de geur heel wat loyale fans die zich diep en blijvend verbonden voelen met Aromatics Elixer

Meer dan een parfum!
Medeoprichtster van Clinique Carol Phillips ontwikkelde het product in nauwe samenwerking met meesterparfumeur Bernard Chant (van IFF). Het concept van Dhr. Chant behelsde een melange van ingrediënten uit alle hoeken van de wereld, waaronder Haïti, Bulgarije, India, Frankrijk en Spanje. Na twee jaar aan de compositie te hebben gewerkt, presenteerde hij de rijk geschakeerde en subliem uitgebalanceerde formule aan Carol, die zich onmiddellijk gewonnen gaf. Zelfs tot op de dag van vandaag oogst Dhr. Chant bewondering van vakgenoten en opvolgers voor Aromatics Elixir.

De complexe en onweerstaanbare geur is lastig om in woorden te vatten, niet in de laatste plaats omdat de geur meer dan honderd ingrediënten bevat, maar ook omdat de geur bij elke vrouw anders ruikt en specifieke effecten heeft op je stemming en emoties. Onder andere sandelhout, kamille, Bulgaarse roos, ylang ylang, patchoeli en een warme combinatie van vétiver, musk en amber geven dit vrouwelijke parfum haar sensuele en mystieke aura.

Ter ere van de 40e verjaardag introduceert Clinique een aantal Limited Editions:

Perfumer’s Reserve
De Perfumer’s Reserve (in het midden op de afbeelding) is een nieuwe interpretatie van deze legendarische geur. Deze limited edition heeft een wat meer eigentijdse, maar niet minder overdadige charme en biedt een bouquet met twee nieuwe boventonen. De body is aangezet met pure essences die het parfum intenser doen stralen, als de vurige gloed van een diamant die met ieder nieuw facet feller gaat fonkelen.

De ontwikkeling van Perfumer’s Reserve – een creatie van Laurent Le Guernec van IFF – was voor Clinique een oefening in haute parfumerie. Vandaar ook de naam, ontleend aan de aanduiding die is voorbehouden aan kostbare grand cru’s uit gerenommeerde wijnkelders. De fijnzinnige flacon is van amberkleurig glas, geïnspireerd op de gouden gloed van sublieme, gerijpte cognac. Net als de beste wijn biedt dit parfum een bouquet van hoogwaardige ingrediënten, te weten roos, jasmijn, mirre en patchoeli. Deze worden alle vier verkregen op basis van een geavanceerd proces dat bekend staat als “moleculaire distillatie.” Hiermee kan de parfumeur de essentie van ieder bestanddeel effectiever filteren dan bij de ontwikkeling van de originele Aromatics Elixir in 1971 mogelijk was.

De amberkleurig glazen flacon van Perfumer’s Reserve is, net als een kristallen karaf, voorzien van een stop waarmee je de geur subtiel kunt aanbrengen op de pols en in de hals.

Aromatics Elixir Perfumer’s Reserve 25ml € 100. Verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2011, in beperkte editie, exclusief bij De Bijenkorf.

Aromatics Elixir, Solid Perfume
De collectie wordt compleet dankzij de Solid Perfume Necklace (links op de afbeelding) : een elegant, in cabochon geslepen compactdoosje met amberkleurig deksel, dat je om je hals kunt hangen als juweel. Neem wat van de crème op de vingertoppen en wrijf het product in de huid. Door de warmte van de huid gaat die ademen met de perfect uitgebalanceerde geur van het parfum.

Aromatics Elixir Solid Perfume Necklace – € 50. Verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2011, in beperkte editie, exclusief bij De Bijenkorf.

Aromatics Elixir, flacon met bloemenprint
Deze limited edition flacon (rechts op de afbeelding) met de originele geur wordt ter ere van de verjaardag van Aromatics Elixir in reliëf voorzien van de papaverbloem, die vanaf het eerste uur symbool heeft gestaan voor dit parfum. Mooi vintage!

Aromatics Elixir Perfume Spray Floral Bottle 100ml € 97,90. Exclusief bij Douglas.

(Randjita Mahabier)

Lees ook:
]Nieuw parfum van Tommy Hilfiger: Eau de Prep Tommy Girl
Parfum Tip: Versace Yellow Diamond

Tags: , , , , , , , ,