De zomer komt eraan en vaak zijn we dan toe aan een nieuwe look: niet alleen op het gebied van kleding, maar ook op het gebied van haar. Heb jij wel behoefte aan een zomerse, frisse coupe? De beste manier is natuurlijk om je haar eens een kleurtje te geven! Om je wat inspiratie te geven, zetten wij de haarkleurtrends van 2016 op een rij.

Door de zon wordt je haar vaak al wat droger en je kleur grauwer en lichter. Wil jij deze zomer ook een nieuwe haarkleur die eruit springt en jou een fris en fruitige start van het warmere seizoen geeft? Dan hebben wij een paar prachtige haarkleurtjes gevonden die je het liefst nu wil uitproberen.

#1 Rosé goud

Niet alleen in sieraden en interieur is deze kleur populair, maar óók in kapsels! Rosé goud (koperachtige kleur) is helemaal hip en happening en wij vinden het fantastisch! Roze haar lelijk? Écht niet, kijk maar naar deze prachtplaatjes van Pinterest:

   

#2 Balayage

Balayage is dé manier om je haar een zomers tintje te geven. Het geeft je haar die ‘sun-kissed’ look, alsof het natuurlijk is gekleurd door de zon. Bij Balayage worden er als het ware highlights in je haar ‘geveegd’, waardoor je een heel natuurlijke look krijgt.  Bij balayage is rondom het gezicht het haar ook wat lichter van kleur, en loopt die mooi over naar de achterkant. Dit zorgt voor een mooie, frisse blik.

Het is trouwens niet als ombre, waarbij je de plotse overgang van licht naar donker had.

  

#3 Foilyage

Er komt geen eind aan innovatieve haarkleurtrends, dus ook de voorgenoemde balayage heeft zich inmiddels geëvolueerd. Een gloednieuwe techniek is foilyage: het zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. In plaats van dat de kapper uit de losse pols highlights in je haar zet, wordt er bij foilyage folie gebruikt. Op die manier krijg je iets intensere highlights, die niet per se bij je aanzet beginnen, maar meer richting de punten lichter en feller worden.

  

#4 Pastelroze

Een trend voor de liefhebbers en/of de waaghalzen onder ons: deze prachtige pastelkleur. Het suikerspinkleurtje geeft je haar een schattige look en is perfect voor deze zomer! Het lijkt alsof je rechtstreeks uit een sprookjesboek bent gestapt. We love it!

  

#5 Ice Blonde

Deze haarkleur is eigenlijk nooit weggeweest en is echt fantastisch voor in de zomer. Vooral als je de pastel- en grijstrend helemaal vet vond, maar die toch iets te ver vond gaan, dan is platinablond een perfect alternatief!

  

#5 Mermaid Hair

Altijd al eens een fel kleurtje willen proberen in je haar? Dan is deze zomer het moment om de zeemeermin in jezelf naar buiten te halen. Bij deze trend worden er blauwe tinten in je haar geverfd die doen denken aan de oceaan. Je kunt voor verschillende tinten gaan: zowel groenblauw als pastelblauw do the job. Daarbij kun je ook kiezen voor een ombre effect: blond of bruin haar aan de bovenkant en aquatinten in je punten.

  

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,