wafel haartrend 4

Steeds vaker zien we dat de trends uit de jaren 90 een comeback weten te maken. De plateauzolen, bomber jackets, crop tops: ze zijn dit seizoen helemaal booming. Maar niet alleen op het gebied van mode zien we de 90s trends everywhere, beautyland kan er ook wat van. Haal je wafeltang maar weer van zolder.. want het wafelhaar is back!

Misschien herinner je die goede oude tijd nog, wanneer je je moeder smeekte of je die mini-golfjes in je haar mocht. Die wafeltjes uit je tienerjaren zijn nu helemaal terug….en hóé!? Bij verschillende catwalkshows, waaronder Marc Jacobs hebben we deze trend gespot en ook celebrities (o.a. Gigi Hadid) lijken de trend wel te waarderen.

Yay or nay?

Eerlijk: dit is wel zo’n trend waar je van moet houden. Je kunt het fantastisch vinden en met alle liefde het stof van de tang afhalen, maar je kunt ook genoeg hebben van de wafels en het allang passé vinden. Wij vinden het erg lastig, maar willen het stiekem toch een kans geven. Wij zochten alvast wat inspiratie voor je op, want hoe droeg je dat wafelhaar ook alweer?

(Foto’s: Pinterest)

wafels haartrend 3  wafels haartrend 2

wafels haartrend 1  wafel haartrend 5

wafel haartrend 6

wafel haartrend 7

How to?

Met een wafeltang spreekt het eigenlijk voor zich. Je sprayt een product in je haar dat je lokken beschermt tegen hitte en houdt vervolgens de wafeltang per lok zo’n 3 tot 5 seconden op het haar. Op die manier krijg je de wafelvorm van de tang in je haar ‘gegraveerd’.

Heb je nou geen wafeltang, maar zou je de trend wel graag willen uitproberen? Don’t worry, je kunt de trend namelijk gemakkelijk nabootsen met enkel een stijltang. Doe je haar in zo’n 5 tot 6 strakke vlechtjes en pak de hete stijltang erbij. Houd de stijltang zo’n 3 tot 5 seconden op alle plekken van de vlecht en spray het daarna goed in met haarlak. Haal de vlechten eruit en je krijgt ook het wafel-effect!

We moeten eerlijk zijn: de wafelhaartrend rocken we waarschijnlijk nóóit meer zo hard als toen: 

Everything was better in the 90s… zucht

wafel haartrend 8

 

 

Tags: , , , , , , , , ,