kapsels warm weer

Wat hebben wij vrouwen het soms toch zwaar. Als het zomer is en het warm wordt buiten, krijgen we vaak zo’n zweetnek, te wijten aan ons haar. Het liefst draag je het de hele dag in een paardenstaart of een nonchalante knot, maar dat is weer niet héél fashionable. Gelukkig zijn er genoeg summer-proof kapsels die wél hartstikke chique zijn.

Of je nu lang, halflang, of kort haar hebt: we hebben voor ieder een gaaf kapsel gevonden die je gelijk kunt uitproberen. Inclusief de juiste stylingtips uiteraard, want we willen niet dat het gelijk weer inzakt. Dus weet je even niet zo goed wat je met je haar moet doen als het 30 graden is buiten? Of ga je binnenkort op vakantie en wil je er op je mooist uitzien op al je vakantiekiekjes? Met deze tips helpen wij je eindje op weg!

#1 De gevlochten Halo

Dit kapsel is flirty, summer-proof, super geschikt voor een feestje, maar wel: ietwat lastig om te maken. Dat wordt hard oefenen dus!

How to?
Verdeel je haar in twee secties en maak hier twee French Braids van, die beginnen vanaf je voorhoofd. Vlecht helemaal rondom je hoofd, via je nek en zet de vlecht vast op de voorkant van je hoofd. Doe hetzelfde met de andere sectie. Om het wat makkelijker te maken, zochten we een paar foto’s op:

halo kapsel 4halo kapsel 2

#2 Boxer Braids

 

Als je niet zo handig bent in vlechten, dan is dit het moment om vast te gaan oefenen. De Boxer Braids zijn namelijk dé trend van deze zomer. Daarbij is deze stijl volgens ons een geweldig festivalkapsel. Bye bye haar in je gezicht (en nek!) tijdens het dansen, hellooo sexy & zwoel kapsel!

How to?
Verschillende celebs rocken deze haarstijl al vanaf begin dit jaar. Gelukkig kun jij het vrij makkelijk nadoen en heb je hier geen speciaal beauty-team voor nodig. Met dit handige stappenplan ben je al een heel eind op weg!

  1. Was je haar met shampoo en conditioner en zorg ervoor dat je haar helemaal knoopvrij is. Föhn het en spray er een klein beetje haarlak in: zo blijven de vlechten straks beter zitten.
  2. Verdeel je haar in twee secties met een middenscheiding, die helemaal doorloopt tot de onderkant van je nek. Handig is om hierbij een kam te gebruiken. Maak de twee secties vervolgens vast met knipjes of elastiekjes.
  3. Maak één van de secties los. Pak een een pluk aan de voorkant van je hoofd en begin met het maken van een French Braid. Pak elke keer iets meer haar mee met elke pluk, zodat de vlecht langzaamaan dikker en langer wordt.
  4. Als je het einde van de eerste vlecht bereikt, maak je het vast met een klein elastiekje.
  5. Doe hetzelfde met de tweede sectie van je haar en gebruik aan het eind flink wat haarlak. All done! 

boxer braids 1  boxer braids 4

#3 Braid Ponytail

We snappen het: de paardenstaart is zo lekker makkelijk. Als je gek wordt van je lange haar bij heet weer, is het eerste wat je doet je haar vastbinden in een staart. Eerlijk gezegd een beetje saai natuurlijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die paardenstaart ineens een stuk mooier te maken! Ga eens voor een vlecht én paardenstaart in één. Oftewel: the best of both worlds.

How to?
Begin aan de zijkant van je haar met een french braid. Vlecht niet je hele haar, maar laat een groot stuk los. Bind je haar vervolgens in een hoge paardenstaart. Je kunt ervoor kiezen om de vlecht om de staart te wikkelen.

festival kapsels 9

Tags: , , , , , , , , , , , ,