beautyroutine

Het zijn maar hele kleine aanpassingen, maar ze maken een wereld van verschil. Met deze tips til jij jouw beautyroutine naar een next level.  Het zijn tips van professionals en waarschijnlijk denk jij na het lezen: ‘shit, ik heb het voorheen altijd fout gedaan’.

Het klinkt misschien stom, maar het is echt zo: kleine aanpassingen in de beautyindustrie hebben levens veranderd. Kijk naar de make-up spons die ineens een andere vorm heeft aangenomen en een enorme hit werd onder de naam van ‘Beautyblender’. Ach, we snappen het wel: sommige tools en tricks zijn gewoon i-de-aal als het gaat om je beautyroutine versnellen of verbeteren. Daarom hebben wij het internet afgespeurd naar de handigste beauty trucjes. Neem deze over, en you can thanks us later.

#1 Gebruik kokosolie! 

Kokosolie is al een tijdje onze Heilige Graal. De olie is supergoed voor je huid en hoort eigenlijk een vast plekje in je badkamerkastje te krijgen. Daarbij kun je de olie gebruiken als make-up remover, massageolie, haarmasker en scheerschuim. Een echte beauty musthave!

#2 Masseer je crèmes goed in

Volgens expert maakt het een groot verschil als je jouw crèmepjes en lotions daadwerkelijk in de huid masseert. Waar jij misschien supersnel je dagcrème over je gezicht smeert, kan je hier dus beter wat meer tijd in steken. Masseer het product met circulerende bewegingen in de huid. Dat stimuleert niet alleen de vochtcirculatie, maar het verfrist het huidweefsel ook en gaat veroudering tegen.

#3 Borstel je haar voordat je gaat douchen

Waarschijnlijk heb je nu een betrapt momentje omdat jij dit al jaren fout doet, maar gelukkig weet je het nu: je moet je haar ook borstelen vóórdat je gaat douchen. Dit voorkomt dat je haar breekt door het gewicht van het water. Niet vergeten dus!

#4 Gebruik een wimperkruller

Veel van jullie zullen dit misschien al doen, maar voor de meiden die dit nog niet doen: try it out! Even je wimper krullen voordat je mascara opsmeert maakt een enorm verschil! Júist wanneer je weinig tijd hebt in de ochtend en geen zin hebt in een dikke laag make-up, zorgt een wimperkruller ervoor dat je er wel wakker uitziet.

#5 Dry Brushing

Dit klinkt misschien als alweer zo’n gekke beautyhype, maar trust us: it works! ‘Dry Brushing’ is een term die wordt gebruikt voor het borstelen van je droge huid met een droge borstel. Deze methode is werkzaam bij het verhelpen van cellulite, stimuleren van het lymfestelsel en verwijdering van dode huidcellen. Veel beautyprofessionals zijn er al helemaal laaiend over; een goede reden om het ook maar eens te proberen.

#6 Kwasten reinigen

En last but not least: zorg ervoor dat je regelmatig je make-upkwasten reinigt, anders wordt het een bron van bacteriën. Dit kan je gelukkig heel simpel en goedkoop doen met babyshampoo. Doe een druppel shampoo in een kom met lauw water en schoonmaken maar!

Tags: , , , , ,