eet je huid stralend

Wie wil er nou geen gezonde, stralende huid? Je kunt er natuurlijk op los smeren met allerlei dure crèmetjes en lotions, maar er is een andere – en goedkopere-  manier! Een goed verzorgde huid kun je namelijk ook gewoon van natuurlijke producten en foods krijgen! Gewoon lekker gezond eten dus!

De meeste verzorgingsproducten (van goede kwaliteit) voor je huid zijn bijna niet te betalen. Noem maar een goed aangeschreven merk, en de dagcrème is hoogstwaarschijnlijk minstens 30 euro. Maar hebben we dat nu allemaal nodig? Al die dag/nacht/hydraterende/anti-age/pukkeltjes-crèmes: we zien de bomen door het bos niet meer. Maar geen paniek! Er is een makkelijkere oplossing. Je hoeft namelijk enkel jouw voedingspatroon een beetje aan te passen voor een stralende huid! Lees snel verder voor de beste tips.

Oh, en wees gerust: je hoeft niet elke dag aan de quinoa en havermout te zitten. Er zitten namelijk ook veel lekkernijen tussen het lijstje! Lijkt bijna te mooi om waar te zijn, of niet dan!?

1. Pure chocoladepure chocolade goed voor huid
Say what!? Ja: je hoort het goed, want pure chocolade is écht goed voor je huid. Pure chocolade bevat heel veel flavanoïden en polyfenolen (google maar even als je precies wilt weten wat dat is ;) ) waaraan gezonde eigenschappen worden toegekend. Pure chocolade heeft het grootste percentage cacao en bevat daarom het hoogste percentage van deze stofjes. Melk chocolade is dus iets minder ‘gezond’ (en wit zéker niet). Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die 3 maanden lang elke dag 300 milligram cacaoflavanolen eten, beter zijn beschermd tegen UV-licht! Daarbij neemt de bloedtoevoer naar de huid toe, waardoor de huid sterker, dikker en zachter wordt!

2. Groene thee
Dat groene thee bij de groep ‘gezonde drankjes’ hoort, wist je waarschijnlijk al. Maar dat groene thee super goed is voor je huid, wist je misschien nog niet! Deze thee zit namelijk boordevol polyfenolen (plantaardige anti-oxidanten die je huid beschermen tegen veel vervelende, maar ook ernstige kwaaltjes).

Vind je groene thee maar een saai drankje? Don’t worry, er wordt namelijk steeds vaker groene thee met een smaakje gemaakt! Cranberry, sinaasappel, citroen: noem maar op.

3. Havermouthavermout masker
Het is niet de meest toegankelijke tips, want niet iedereen houdt van havermout. Maar als je er wel van houdt: dan is het een érg goed idee om je dag te starten met een beetje havermout! Het is namelijk een wondermiddel voor je huid.  Ook mooi meegenomen: je haar en nagels zullen in verloop van tijd in topconditie zijn dankzij de silicium die havermout bevat.

Lust je geen havermout? No problem, je kunt er namelijk ook een masker van maken!
–> Kook driekwart kopje havermout in een kopje water. Laat het afkoelen en vul het kopje vervolgens vol met honing. Breng het aan op de huid en laat het gedurende 15 tot 20 minuten drogen en spoel daarna af met water.

Feitje: Wist je dat alle modellen ontbijten met havermout?

4. Walnoten
Wie had gedacht dat slechts een handje vol (!) walnoten of amandelen al goed is voor je huid?! Nootjes zitten namelijk vol met mineralen en goede vetten die je huid voeden. Walnoten zijn het allerbest, vanwege het hoge gehalte van mineralen en omega-3-vetten. Die laatste verbeteren de circulatie in de huid, waardoor deze er stralender uitziet!

Tags: , , , , ,