Gezonde voornemens die makkelijk vol te houden zijn

Gezonde voornemens die makkelijk vol te houden zijn

Heb jij al gezonde voornemens voor het nieuwe jaar gemaakt? Minder eten en drinken en meer bewegen? Logisch toch, na de overvloed aan calorieën tijdens de feestdagen. Maar hoe hou je die goede voornemens nu ook vol? Simpel, door het allemaal niet zo moeilijk te maken. Met een paar kleine aanpassingen maak je namelijk al een groot verschil en kun je gewoon van je leven blijven genieten!

Minder eten
Makkelijker gezegd dan gedaan? Na alle feestdagen zul je misschien letterlijk je buik vol hebben van overvloedige maaltijden, maar na een paar weken is alles weer normaal. Ben jij zo’n lekkerbek die altijd net wat teveel opschept? Dan hebben we een paar handige tips voor je:
– Vijf of zes kleine maaltijden zijn beter voor je stofwisseling dan drie grote
– Neem een kleiner bord dan heb je niet in de gaten dat je een kleinere portie opschept
– Drink een glas water voordat je gaat eten, kies bij voorkeur warm water dat geeft een voller gevoel
– Kauw langzaam en neem de tijd om je eten te proeven

Minder drinken
Niks mis met een lekker wijntje op zijn tijd, maar tijdens een feestje of het uitgaan heb je niet altijd door hoeveel je nu precies achterover slaat. Hoewel grote wijnglazen prachtig zijn, is het beter om uit een kleiner glas te drinken en ‘m tijdens een feestje op tafel neer te zetten. Hou je het glas in je hand, dan zul je eerder weer een slok nemen. Ook een goede gewoonte: neem bij elk glas wijn ook een glas water, of wissel het af. En als dat niet helpt, bedenk dan dat er in een glas wijn zo’n 130 calorieën zitten, calorieën die je lijf meteen opslaat als vet reserves.

Meer bewegen
Van de hele dag op je kont zitten wordt niemand gezonder. Maar is de sportschool niet jouw ding en gruw je al bij het idee dat je zou moeten gaan hardlopen? Zorg dan gewoon voor beweging tijdens je dagelijkse routine. Laat het weer het toe, neem dan de fiets naar je werk en ga een rondje lopen in je pauze. En wil je graag wat strakker in je jeans maar word je al moe van het idee van sit-ups en beenspieroefeningen? Probeer dit dan eens:
– Span je bilspieren aan tijdens het tandenpoetsen, 2 x 2 minuten per dag heb je dan alweer in the pocket.
– Maak van huishoudelijke klusjes een workout. Stofzuigen, dweilen en ramen lappen zijn ideale klusjes om calorieën mee te verbranden en je huis knapt er ook nog van op!
– Span regelmatig je buikspieren aan, bijvoorbeeld tijdens het televisiekijken, bij het koken, afwassen of gewoon als je loopt. Niet alleen train je hiermee je buikspieren, je krijgt er ook een mooiere houding van.

Meer lezen over gezonde goede voornemens? Ga dan ook naar:

Beauty Tip: Work that body met VSX Sport
BUBBLES & BUTTERS Feelgood Beautyproducten zonder calorieen
Weg met appels en peren...
Gratis Fitness Apps voor je Smartphone
Beauty Tip: Grapefruit, het gezondste medicijn tegen dipdagjes!

Tags: , , , ,