Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Londen Fashion Week

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Londen Fashion Week

De ultieme plek om haar inspiratie op te doen is de catwalk. Tijdens Londen Fashion Week creëerden John Frieda’s top haarstylisten Odile Gilbert en Orlando Pita de kapsels voor de shows van Rodarte en Antonio Berardie. Voor beide shows kwamen ze met twee totaal verschillende stijlen; een zwierige rock princess hairdo bij Rodarte en een steile, simplistische look bij Antonio Berardi. Laat je inspireren en lees hoe je deze opvallende haarcreaties vrij simpel zelf kunt creëren.

Rodarte: Rock Prinses met een trendy, nonchalante textuur
De twee designers achter Rodarte grepen voor de A/W 2013 collectie terug op hun jeugdjaren in Californië, Santa Cruz: zwierige jurken, body suits met transparante delen en wijde jassen in neutrale kleuren zoals zwart en nude, maar ook in harde tonen zoals blauw en rood. De terugkerende tie-dye look kwam ook terug in het haar. Haarstylist Odile Gilbert gebruikte hiervoor producten uit de Frizz-Ease lijn van John Frieda.

Get the look: Breng Frizz-Ease Curl Reviver Styling Mousse (€ 9,14*) aan op nat haar, om textuur aan te brengen. Nadat het haar geföhnd is, spray je Frizz-Ease Moister Barrier Firm Hairspray (€ 9,14*) in het haar en gebruik je een krultang om het haar licht te laten golven. Vervolgens borstel je het haar, zodat de textuur er natuurlijk uitziet. Maak aan beide kanten van je hoofd een vlecht en bevestig deze aan de achterkant aan elkaar waarbij je met de uiteinden van de vlechten een “roos” maakt. Direct daaronder maak je van een nieuwe pluk haar een vlecht die van de roos naar beneden loopt. Maak de look helemaal af met een flinke druppel Frizz-Ease Thermal Protection Formula Hair Serum (€ 14,23*) die je aanbrengt op willekeurige plukken haar, voor een nonchalant effect met een subtiele glans.

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Rodarte AW13

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Rodarte AW13

 

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Rodarte A/W13

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Rodarte A/W13

Antonio Berardi: glad, steil en simplistisch
Antonio Berardi’s A/W 2013 collectie is geïnspireerd op architectuur – terug te zien in spannende lijnen, rijke details, dynamisch gesneden ontwerpen en een kleurenpalet van grijs, petrol en zwart. Haarstylist Orlando Pita creëerde een gladde, steile en simplistische look waarin de geometrische, architectonische vormen terugkwamen. Hij gebruikte hiervoor producten uit de Luxurious Volume, Full Repair en Frizz-Ease lijn van John Frieda.

Get the look: Spray Luxurious Volume Fine to Full Blow-out Styling Spray (€ 9,14*) in vochtig haar en föhn het gelijkmatig droog. Gebruik daarna Luxurious Volume All-Day Hold Hairspray (€ 9,14*) om het haar vanaf de aanzet naar beneden een perfecte, luchtige hold te geven. Je kunt nu kiezen tussen een midden- of zijscheiding. Maak het haar helemaal glad en spray Full Repair Perfect Ends Deep Infusion (€ 10,16*) door de punten en Frizz-Ease Secret Agent Perfecting Crème (€ 9,14*) in de haarlengtes om te voorkomen dat het haar op sommige plaatsen een andere kant op springt. Voor een perfecte, glanzende finish spray je tot slot Frizz-Ease 100% Shine Glossing Mist (€ 9,14*) over de hele lengte van het haar.

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Antonio Benardi

Haar Inspiratie van de Catwalk: John Frieda @ Antonio Berardi

*consumentenadviesprijs

(beeldcredits John Frieda)

Meer Haar Inspiratie of Make-up Inspiratie opdoen? Ga dan ook naar:

Haar inspiratie – Nieuwe Looks van Schwartzkopf
Backstage Amsterdam Fashion Week met L’Oreal Professionnel – Report 2
Get the Catwalk Look: Grafische staart @ Studio JUX
Backstage Amsterdam Fashion Week met L’Oreal Professionnel - Report 1
Slap haar? Ban de siliconen en ga voor olie en azijn!
Andrélon Haar & Hoofdhuid-lijn voor een verzorgde hoofdhuid én mooi haar

Tags: , , , , , , ,