Pamela Love is niet alleen de naam van de trendlook van Sebastian, deze creatieve New Yorkse duizendpoot stond ook centraal als muze voor de najaarscollectie 2011. Voor wie Pamela Love nog niet kent: ze is stylist, designer, beeldhouwer en musicus. Geboren in Brooklyn en een New Yorker in hart in nieren. Miss Love is wereldwijd bekend als It-girl en is altijd een stapje voor op de modetrends met haar edgy, rocker/biker persoonlijke style en sieradenontwerpen.

Anthony Cole, de hoofdstylist van Sebastian Professional Stylist Design Team US vertelt ons meer over zijn inspiratie en hoe je deze edgy look zelf kunt creëren:

‘Naast kleur en heldere metalen speelden geometrie een grote rol bij mijn inspiratie voor najaar 2011. In deze collectie zit veel meer kleur dan in mijn vorige collecties. Ik heb gespeeld met een heleboel iriserende metalen in verschillende kleuren en heb mijn verkenning van scherpe vormen in het geometrische rijk voorgezet’.

De Haarlook
1 – Breng eerst Mousse Forte aan in het haar. Begin achterin de nek, deel secties van circa 5 cm af, deel deze in tweeën en draai ze tegen de klok in. Spray Shine Define over de gedraaide lokken en behandel ze met een steiltang, laat daarbij de bovenkant van de lengte (1/3) ongemoeid.
2 – Focus vervolgens op het bovenste deel (1/3) van het haar. Verdeel het in kleine secties en spray er Trilliant overheen. Toupeer elke kleine sectie en behandel deze met een steiltang. Laat de secties afkoelen en kam ze lichtjes uit voor een zachte, lichte textuur.
3 – Finish door de gedraaide secties uit elkaar te halen en over de bovenkant van het hoofd te wrijven met een opgeblazen ballon zodat er staticiteit en natuurlijke textuur ontstaat.

Stylers:
– Shine Define: Veelzijdige hairspray voor glans en flexibele hold – verkoopadviesprijs 19,20 euro
– Trilliant: Glans en glinstering met bescherming tegen warmtestyling – verkoopadviesprijs 24,80 euro
– Mousse Forte: Geeft een boost aan krullen, versterkt golven en beschermt tegen warmtestyling – verkoopadviesprijs 23,20 euro
– Shaper Zero Gravity 400 ml: Droge uitborstelbare hairspray voor een lichte controle – verkoopadviesprijs 23,70 euro

www.sebastianprofessional.nl

Lees ook:
Beauty Review: John Frieda FRIZZ-EASE 3 Day Straight getest
Kapseltrend: Lange volle pony met Seventies Look
Red Beauty Alert: Nieuwe haardroger The Pro van Babyliss blaast iedereen omver
Haartrends: Backstage Foto’s van Salon B in Milaan en Parijs SS11
Make-up & Haar trends winter 2010 volgens Mika van Leeuwen
Nieuwe revolutionaire haarkleuring: John Frieda Precision Foam Colour
Kapsel & Haartrends: FUENTE Herfstlook 2010
Beauty Tip: Je kapsel najaarsproof met Stormy Weather Hairspray
Coiffure Awards 2010 – Video
Coiffure Awards 2010 – Video
Kapseltrend: Vlechten in het haar
Kapseltrend: De Lob
Beauty trend: Hippie Headbands
Kapseltip: Stijlvolle dikke paardenstaart in een handomdraai

Tags: , , ,