HAARREGELS OM MEE TE BREKEN

HAARREGELS OM MEE TE BREKEN

Net zoals in de mode zijn er ook in de haarmode een aantal haarregels waar heel wat mensen zich aan houden maar die eigenlijk onzin zijn. Hieronder vijf regeltjes die je meteen aan je laars mag lappen, waardoor je tijd en geld bespaart én je haar wordt er ook nog eens beter van!

Breek met regel 1: Vaak wassen met shampoo maakt je haar schoner.
Het is een fabeltje dat je haar schoner wordt van vaak wassen. Van het overmatig gebruik van shampoo droogt je hoofdhuid uit en om dit te compenseren maakt je huid automatisch meer talg en huidsmeer aan, waardoor je juist vetter haar krijgt. Wat minder vaak wassen zorgt ervoor dat je haar beter in balans is en langer schoon en handelbaar blijft. Tenzij je veel stylingproducten gebruikt, is twee keer in de week je haar wassen voldoende. Zorg er altijd voor dat je goed je haar uitspoelt, achtergebleven shampoo resten maken je haar sneller vet en vies. Goed uitspoelen duurt minstens twee keer langer dan het wassen zelf.

Breek met regel 2: Hoe meer conditioner je gebruikt, hoe zachter je haar wordt.
Het is natuurlijk heel verleidelijk om een na het wassen je hele haar royaal in te smeren met een lekkere conditioner, echter is het beter om er maar een klein beetje van te gebruiken. Gebruik een kleine hoeveelheid (ter grootte van een muntje van 50 cent) en breng dit aan in de punten van je haar. Vermijd je hoofdhuid zoveel mogelijk want daar wordt het haar alleen maar slap en vet van. Je haar kan maar een beperkte hoeveelheid conditioner opnemen, de rest van het product spoel je uiteindelijk gewoon weg door het doucheputje. Zonde!

Breek met regel 3: Zet je stijltang niet op de heetste stand.
Het klinkt misschien gek, maar je stijltang gebruiken op een lagere temperatuurstand is slechter voor je haar dan de hoogste stand gebruiken. Om je haar steil te krijgen op een lagere temperatuur, kost namelijk veel meer tijd en moeite dan wanneer je de hoogste temperatuurstand gebruikt. Steeds opnieuw met de tang over dezelfde plukken om het steil genoeg te krijgen, brengt je haar veel meer schade toe, dan op de heetste stand in één vloeiende beweging het gewenste resultaat te krijgen. Gewoon een goede beschermingslotion gebruiken en de tang op standje heet dus. Scheelt je ook nog eens heel wat tijd!

Breek met regel 4: Ga elke zes weken naar de kapper.
Tenzij je haar enorm snel groeit, hoef je echt niet elke zes weken naar de kapper. De meeste kapsels hebben zo’n drie maanden nodig om helemaal hun vorm te verliezen. Zijn de föhn en de stijltang je beste beauty maatjes? Ga dan elke 10 weken naar de kapper om de zwakkere puntjes te laten knippen.

Breek met regel 5: Ga niet met nat haar de deur uit.
Dat klinkt precies zoals je moeder het vroeger tegen je zei toen je een kind was. Echter, bij sommige kapsels werkt nat haar heel goed om de boel de hele dag onder controle te houden en het geeft je haar ook nog eens een prachtige glans. Een strakke klassieke (ballerina) knot bijvoorbeeld, maak je het beste met nat haar. Kam je natte haar naar achteren, draai het in een knot en spuit wat haarlak over je naar achter gekamde haar. Resultaat: een natuurlijke, glanzende look zonder springerige haartjes, waar je de hele dag geen omkijken meer naar hebt.

Afbeelding boven: Wella 2011 Trendvision – Glamazon

Tags: , , , ,