Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Loreal kleurcollectie Retro Noveau

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Loreal kleurcollectie Retro Noveau

Voor de haartrends herfst winter 2012 2013 is L’Oreal Professionnel de Hollywood archieven ingedoken en presenteert dit najaar Retro Nouveau: een kleurcollectie vol vrouwelijke glamour geïnspireerd op de stijliconen uit de jaren ’50 en ’60.

L’Oreal Professionnel brengt met deze collectie een ode aan het modebeeld van toen waarin kokerrokken, suikerspin kapsels, klassieke boblijnen en korte koppies centraal stonden. De tijdloze schoonheid van Brigitte Bardot, Twiggy en Liz Taylor zijn hiervoor als inspiratiebron genomen.
Odile Gilbert, artistiek directeur en verantwoordelijk voor deze kleurcollectie vertelt dat er een trend zichtbaar is van kapsels die glamour, klasse en elegantie uitstralen, maar tevens een moderne twist bevatten. Backstage tijdens de Fashion Weeks was te zien dat er veel meer werk van de kapsels werd gemaakt, dan een aantal seizoenen geleden. “We laten een trend achter ons, waarbij het haar erg natuurlijk en gemakkelijk in model werd gebracht. Maar nu heb ik echt het gevoel dat we terugkeren naar sensuele, elegante looks. We willen ons mooi en glamorous voelen, maar altijd modern blijven – nooit ouderwets. Daarom maken uitbundige kapsels en make-up uit de jaren ’50 en ’60 hun comeback, maar ze zijn frisser, lichter en beter draagbaar dan toen.” Kortom, retro inspiratie, maar met een vernieuwde uitraling, voor moderne en eigentijdse vrouwen.

De inspiratie voor de Twiggy look kwam doordat op dit moment veel modellen en actrices hun lange haar kort hebben geknipt. Bij een blondine, ziet deze look er ongelooflijk modern. Door gebruik te maken van verschillende kleurnuances en reflecties, krijg je een super frisse uitstraling.

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Twiggy a la L'Oreal Professionel

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Twiggy Look

Bij de show van Moschino was de sexy stijl van Brigitte Bardot ook op de catwalk te zien. Volgens Odile heeft deze sexy, speelse en verleidelijke stijl altijd invloed gehad op vrouwen, zelfs vandaag de dag. Mooi en glamorous, maar tegelijkertijd ook modern en vrijgevochten, net zoals Brigitte zelf was.

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Brigitte a la L'Oreal Professionel

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Brigitte Look

Voor de donkere kleurencombinaties is Elizabeth Taylor als inspiratiebron genomen. Een look met veel volume, een mix tussen de stijl van de actrice en de stijl uit Mad Men. Een rijke violet kleur in combinatie met een laagjes kapsel creëert een spectaculair effect!

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Liz a la L'Oreal Professionel

Haartrends Herfst Winter 2012 2013 - Liz Look

Meer Haartrends bekijken? Ga dan ook naar:

Zin in een kort koppie? Doneer je haar bij Keune voor de Stichting Haarwensen!
Haartrends Najaar 2012 - Lang dromerig haar a la Gucci
Haartrends Najaar 2012 - Gevlochten knotjes op de Catwalk
Haartrends 2012 – Looks en Inspiratie van Schwarzkopf
Haartrend - Beach Hair in een handomdraai

Tags: , , , ,