Haartrends Winter 2012: Fabulous Fifties glamourlook

Haartrends Winter 2012: Fabulous Fifties glamourlook

We vertelden je al eerder dat de haartrends winter 2012 opvallen door hun retro invloeden. Vooral de jaren ’50 herleven in nieuwe ultravrouwelijke gestylde kapsels. Na een periode van nonchalant laat-maar-waaien-haar halen we de toupeerkam en de bus haarlak weer tevoorschijn en maken we weer flink werk van onze haarstyling. Zo’n fabulous fifties opsteek kapsel is natuurlijk geweldig om tijdens de feestdagen extra glamourous voor de dag te komen. En je haar opsteken is echt niet zo moeilijk als het lijkt. We leggen hieronder in een paar simpele stappen uit hoe je zo’n ultravrouwelijke look zelf voor elkaar krijgt:

Stap 1: Kam je haar door met een grove kam. Creëer eventueel meer volume door je haar licht te touperen, iets waarbij ze in de fifties uren voor de spiegel stonden.

Extra tip: Opsteken gaat makkelijker als je haar wat stugger is. Net gewassen haar maak je wat steviger door wat haarlak bij de wortels te spuiten.

Stap2: Gebruik een dun elastiekje om een staart te maken. Hoe hoger de staart, hoe hoger de knot. In de jaren ’50 droegen vrouwen hun knotten hoog op het hoofd. Denk maar aan Amy Winehouse’ beehive, maar dan netjes en gestyled.

Stap 3: Hou het uiteinde van je staart vast en draai je haar rond. Het uiteinde van je staart wurm je door het elastiekje van je staart. De zijkanten zet je vast met haarspeldjes.

Extra Tip: wil je een iets vollere knot? Gebruik dan een haardonut, voor een prikkie te koop bij elke drogist. Geen donut bij de hand? Een sok waarvan je de tenen afknipt, werkt ook prima. Schuif deze om je staart, toupeer je staart licht en zet vervolgens vanuit je staart plukken haar met een schuifspeldje rond de donut vast. Big hair in een handomdraai!

Nu komen dit soort trends natuurlijk nooit zomaar uit de lucht vallen. Dat de jaren ’50 momenteel zo populair zijn hebben we ook te danken aan bijvoorbeeld het enorme succes van de televisieserie Mad Men en de bioscoopfilm over Marilyn Monroe. Minder bekend, maar daarom zeker niet minder leuk, is de nieuwe bioscoopfilm Populaire die vanaf 29 november in de bioscoop draait. Naast alle retro mode- en haar inspiratie die je bij deze film op kunt doen, is het ook nog eens een heerlijke feelgood movie. Bekijk hieronder de trailer:

Meer haartrends winter 2012 bekijken? Ga dan ook naar:

Haar Tutorials: Maak je eigen New York Fashion Week Looks
Haartrends Najaar 2012: Big hair en retro glamour!
Haar Tutorials: Maak je eigen Paris Fashion Week Looks
Catwalk Report: Wella Professionals TrendVision 2012 Awards
Haartrends Herfst Winter 2012 2013 – Retro Nouveau
Haartrends Najaar 2012 - Lang dromerig haar a la Gucci
Haartrends Najaar 2012 - Gevlochten knotjes op de Catwalk
Haartrend - Beach Hair in een handomdraai
Haartrends 2012 - Dip dye, Ombre en Chalking

Tags: , , , ,