Haartrends Zomer 2013: Natural Summer Waves & The Bouncy Blowdry

Haartrends Zomer 2013: Natural Summer Waves & The Bouncy Blowdry

De haartrends Lente Zomer 2013 zijn volgens Sally Brooks, international Art Director bij Nivea Hair Care, vooral niet te gestyled. Deze zomer mag het fris, minimalistisch en vooral casual zijn. Vergeet de ik-kom-net-bij-de-kapper-vandaan look; de haartrends Lente Zomer 2013 gaan vooral over natuurlijk vallend, mooi en fris aanvoelend haar. Sally Brooks heeft speciaal voor de zomer zes  kapsels ontwikkeld die makkelijk te maken zijn en die je zomerse look prachtig afmaken. In onze vorige artikelen hebben we je al de Fishtail- & Ballerina Braid en de Topknot & Looped Chignon laten zien. Nu is het tijd voor de laatste twee zomerkapsels: Natural Summer Waves & The Bouncy Blowdry. Sally vertelt je hoe je deze looks heel gemakkelijk stap voor stap bij jezelf kunt creëren.

Haartrends Zomer 2013: Natural Summer Waves

Haartrends Zomer 2013: Natural Summer Waves

Natural Summer Waves 
Om deze stijl te creeëren heb je een stijltang met brede platen nodig.

Stap 1
Verdeel je haar op een willekeurige manier vanuit je scheiding en draai het haar om de tang, weg van je gezicht en richting de achterkant om zo golven in je haar te vormen.

Stap 2
Werk rondom het hoofd in een cirkel-vormig patroon, zodat je zeker weet dat er geen harde lijnen of verdelingen in het haar ontstaan. Dit zorgt ervoor dat deze look een zachte, natuurlijke finish heeft.

Stap 3
Ga verder met dit patroon totdat al het haar is behandeld.

Stap 4
Om het haar een natuurlijke afwerking te geven, ga je met je vingers door je haar om zo de krul af te breken.

Stap 5
Maak de look af met haarlak

Sally Brooks: ‘Als je haar schoon en fris is, kun je het beste je haar met mousse klaarmaken, zodat de stijl de hele dag blijft zitten – dit zorgt ervoor dat je haar meer grip krijgt en geeft een langdurig effect. ‘

Haartrends Zomer 2013: The Bouncy Blowdry

Haartrends Zomer 2013: The Bouncy Blowdry

The Bouncy Blowdry

Stap 1
Neem gedeeltes van de onderste laag van het haar en föhn deze met een medium grootte ronde borstel. Begin bij de wortel om volume te creeëren.

Stap 2
Draai het haar om de borstel om zo een krul in het haar te maken. Laat het haar daarna afkoelen voor een langdurig effect.

Stap 3
Draai het haar uit de borstel om zo een natuurlijke krul te maken.

Stap 4
Nadat je met de onderste gedeelten van het haar hebt gewerkt, kun je beginnen aan de bovenste gedeelten. Föhn je haar aan de voorzijde van je oren naar voren.

Stap 5
… en het haar aan de achterzijde van je oren naar achteren.

Stap 6
Schud het haar voor een natuurlijke afwerking en gebruik haarlak, zodat het haar op de juiste plek blijft zitten.

Sally Brooks: ‘Maak gedeeltes van het haar niet te klein wanneer je aan het föhnen bent omdat dit voor een geforceerde look kan zorgen in plaats van een casual look. Geef je haar van tevoren iets meer structuur door mousse te gebruiken. Föhn dit vluchtig, zodat het meeste vocht uit je haar verdwenen is. Zo zorg je ervoor dat het föhnen snel en hanteerbaar blijft.’

Bekijk meer haartrends en kapseltrends:

Haartrends Zomer 2013: Two minute Top Knot & The Looped Chignon
Haartrends Zomer 2013: Ballerina & Fishtail braid a la Sally Brooks
Ibiza Feathers Look: een van de hipste haartrends zomer 2013
Nieuwe haartrends zomer 2013: Blond, blonder, blondst

Tags: , , , , ,