HAAR TRENDS - AVEDA @ NY FASHION WEEK

HAAR TRENDS - AVEDA @ NY FASHION WEEK

Tijdens New York Fashion Week maakten de stylisten van AVEDA verschillende haarcreaties voor de shows van ontwerpers voor duurzame fashion. De modellen showden zowel uitbundige, chique en nonchalante haarstijlen tijdens de shows van de Band of Outsiders, Sophie Théallet, Christian Siriano en the Preen. En de stylisten geven je graag hun inside tips & tricks om deze creaties zelf te proberen!

LOSSE, NONCHALANTE KRULLEN & WARRIGE KNOTTEN @ Band of Outsiders SS 12 NYFW, by AVEDA stylist Didier Malige

Tijdens de show van de Band of Outsiders collectie creëerde Didier Malige twee verschillende looks: wervelende golven voor de Band of Outsiders girl en een warrige knot voor de Band of Outsiders Boy. De ontwerper van de collectie liet zich inspireren door de film: “Picnic at Hanging Rock”. De uitstraling van beiden looks is natuurlijk, romantisch en sierlijk met een vleugje van de duisternis.
“Het haar voor beide looks is zorgeloos en nonchalant. Door het haar in een losse knot te dragen of het haar op natuurlijke wijze los te laten hangen, lijkt het net alsof het model haar haar zelf heeft gedaan.” – Didier Malige voor AVEDA.

HOW TO GET THE LOOK
Stap 1 – Verdeel droog haar in twee secties door het haar te verdelen in een middenscheiding.
Stap 2 – Werk per sectie en draai het haar vanuit een staart in elkaar. Gebruik AVEDA Briljant Retexturizing Gel om het haar meer textuur te geven.
Stap 3 – Neem een ruime hoeveelheid AVEDA Men Pure-Formance Grooming Clay en AVEDA Control Paste en breng dit op subtiele wijze aan op het haar, zodat er een wet & dry structuur gecreëerd wordt. Gebruik een haardroger om het haar volledig te drogen.
Stap 4 – Draai de lok in een grote spiraal en zet deze vast aan de zijkant van het hoofd met een aantal pinnen. Herhaal de bovenste stappen ook aan de andere kant van het hoofd.
———————————————————————————————

APRÈS-SWIM KNOT @ Sophie Théallet Collection SS12 NYFW, by AVEDA stylist Didier Malige

De collectie van Sophie Théallet is geïnspireerd op de franse film La Piscine, die zich afspeelt in 1969 in een villa in St. Tropez. De collectie van Sophie Théallet is elegant, chic en nonchalant. Het haar tijdens de show refereert aan een meisje dat net is gaan zwemmen en haar haar nonchalant in een sierlijke knot laat drogen.

‘Ik wilde het haar hetzelfde ingetogen raffinement geven als de collectie. Het haar straalt een nonchalante sensualiteit uit vanuit een natuurlijk en ingetogen perspectief’ – Didier Malige voor AVEDA.

HOW TO GET THE LOOK
Stap 1 – Bewerk het haar met je vingers met AVEDA Pure Abundance Hair Potion om het meer textuur te geven.
Stap 2 – Kam het haar met je vingers naar achteren en draai het haar in een losse knot. Zet deze vast met een paar pinnen.
Stap 3 – Neem een ruime hoeveelheid AVEDA Men Pure-Formance Grooming Clay en AVEDA Control Paste en breng dit op subtiele wijze aan zodat een wet & dry structuur gecreëerd wordt.
Stap 4 –Zorg ervoor dat de zijkanten van het haar strak naar achteren zijn vastgemaakt en zorg voor een beetje extra volume bovenop het haar.
———————————————————————————————-

EENVOUDIGE, VERLEIDELIJKE KRULLEN @ Christian Siriano Collection SS12 NYFW by AVEDA lead stylist Antoinette Beenders

Antoinette Beenders maakt verleidelijke golven tijdens de Christian Siriano NYFW Spring/Summer Show 2011. Het haar toont dezelfde energie als de muze van de collectie: een slim, flirterig meisje met een betoverende charme.

“Ik werd geïnspireerd door Christian’s muze voor deze collectie: een charmant meisje dat geluk uitstraalt. Het haar is makkelijk draagbaar en weerspiegelt haar flirterige, maar toch slimme persoonlijkheid. Het haar is speels, fris en modern; net als de collectie.”- Antoinette Beenders voor AVEDA.

HOW TO GET THE LOOK
Stap 1 – Maakt het haar vochtig vanaf de wortel met AVEDA Volumizing Tonic. Droog het haar met een haardroger en een grote, rond borstel om natuurlijke volume te creëren. Voor extra body, gebruik je AVEDA Control Force Firm Hold Hair Spray tijdens het drogen als een lichte nevel door het haar.
Stap 2 – Gebruik een krultang met een diameter van ongeveer 4 centimeter om het haar per pluk van ongeveer 3 centimeter te krullen. Maak de krullen van het gezicht af en bewerk het hele haar. Werk de krullen vervolgens los met je vingers.
Stap 3 – Houd het haar ondersteboven en borstel de krullen voorzichtig met de AVEDA Wooden Paddle Brush.
Stap 4 – Draai je hoofd weer rechtop en maak een diepe scheiding aan de rechterkant van je hoofd. Borstel de bovenkant van het haar vanaf de wortel voorzichtig glad met een kam en behoud het volume in het onderste gedeelte van het haar.
Stap 5 – Spray AVEDA Brilliant Spray-on Shine op een Kabuki make-up kwast en strijk de kwast over het haar (van de wortel naar de punt) om het een gezonde glans te geven. Gebruik AVEDA Control Force Firm Hold Hair Spray om de krullen te fixeren en het haar te beschermen tegen vochtigheid.
——————————————————————————————–

VICTORIAANSE TWISTS @ Preen Collection SS 12 NYFW, by AVEDA Stylist Paul Hanlon

PAVEDA Stylist Paul Hanlon ontwerpt verzorgde, precieze twists voor de Preen Show tijdens de New York Fashion Week. Het kapsel belichaamt de jonge lichtheid van de Preen collectie. De prachtige, moderne collectie wordt gekenmerkt door lineaire vormen en patronen met een knipoog naar het Victoriaanse tijdperk. Het haar is zuiver en netjes en doet denken aan de ’40-er jaren.

“De Preen Collectie is modern en vrouwelijk. Ik wilde het haar dezelfde lichtheid, onschuld en zuiverheid geven. We hebben een slank silhouet gecreëerd die refereert aan de strakke lijnen uit de collectie” – Paul Hanlon voor AVEDA.

HOW TO GET THE LOOK
Stap 1 – Voor extra grip, prep je het haar eerst met AVEDA Volumizing Tonic. Droog het haar met een haardroger en een ronde borstel. Als het haar droog of beschadigd is kun je het haar verder preppen met AVEDA Brilliant Damage Control.
Stap 2 – Eenmaal droog, borstel je het haar voorzichtig uit gezicht en hals en maak je een middenscheiding in het haar. Kam het haar glad met een fijne kam en spray een kleine hoeveelheid AVEDA Air Control Hair Spray op het haar.
Stap 3 – Begin aan de rechterkant van het hoofd aan de bovenkant van het haar en draai het haar naar binnen richting de achterkant van het hoofd. Gebruik een ‘staart kam’ om het haar netjes in de rol te verwerken, zonder losse plukken. Zet de rol vast met ‘U’ pinnen. Rol het haar niet al te strak. Draai de rol weg naar de nek en zet deze achter op het hoofd vast met een clip.
Stap 4 – Herhaal stap 3 met de linkerkant van het haar. Begin hier echter iets lager, namelijk 1 tot 2 centimeter boven de bovenkant van het oor en dan schuin naar beneden tot aan de achterkant van het hoofd. Je creëert als het ware een ‘U’ vorm’ wanneer de twee strengen elkaar achter op het hoofd treffen.
Stap 5 – Borstel het haar voorzichtig omhoog zodat het net lijkt alsof de twee strengen in een naadloze verbinding tot elkaar staan. Dit zorgt voor een vloeiende, strak gedraaide wrap rondom het hoofd.
Stap 6 – Gebruik AVEDA Air Control Hair Spray om alle pluisjes en statische haartjes te verbergen. Finish de look met AVEDA Brilliant Spray-On Shine.

Tags: , , , , , ,