beautytips vakantie4

De zomervakantie is in zicht! Heb jij al een reis geboekt en zit jij over een tijdje in een heerlijk warm land? Good for you! Tijdens die vakantie wil je natuurlijk optimaal genieten en niet té veel nadenken over hoe je eruitziet. Daarbij is een overvolle koffer aan beautyproducten niet érg handig. Geen zorgen: Mixitup kent een paar handige beautytips voor op vakantie.

Foto’s: Weheartit.

In het vliegtuig

Vliegen is echt een drama voor je looks. Het is vermoeiend, en door de luchtvochtigheid kan je huid ontzettend uitdrogen. Slim is om een kleine bodylotion mee te nemen (met een verpakking van maximaal 50 ml). Op die manier heb je niet de hele vakantie uitgedroogde handen en velletje op je lippen.

beautytips vakantie3

Ook slim om mee te nemen in het vliegtuig: babydoekjes! Na een paar uur sjouwen met koffers en zitten in een overvol vliegtuig, kun je je best vies voelen. Helaas duurt het vaak nog even voordat je kunt douchen. Don’t worry, met babydoekjes (of reinigingsdoekjes) maak je makkelijk je gezicht, handen en armen weer fris.

Oh, en als je een verre reis gaat maken: vergeet je tandenborstel en tandpasta niet!

Sightseeing

Waarschijnlijk ga je op vakantie een paar dagen besteden aan sightseeing. Super leuk, maar na een tijdje sjouwen in de zon, zie je er waarschijnlijk niet meer op je mooist uit. Neem daarom altijd een beetje waterproof mascara en BB-Cream met een SPF-waarde mee, zodat je jouw make-up af en toe kunt bijwerken.

Ook handig is om een zonnehoed mee te nemen. Bij de meeste bezienswaardigheden is weinig schaduw, en áls er een stukje schaduw is, hebben andere toeristen dat al ingepikt. Een leuk hoedje beschermt je hoofd en voorkomt een zonnesteek.

Op het strand

Neem zonnebrand mee, obviously. En blijf smeren, vooral wanneer je uit de zee komt. Sommige zonnebrandcrèmes zijn waterproof, maar dat wil niet zeggen dat ze bij aanraking met water perfect blijven zitten. Gewoon even bijsmeren dus.

Ga je de zee in? Maak van deze activiteit gelijk een beautygelegenheid. Scrub je lichaam in met zand en spoel het daarna af met zeewater. Op die manier wordt je mooi egaal bruin!

beautytips vakantie 2

Ook op het strand wil je natuurlijk fantastisch haar. Een goede tip is om het te beschermen met speciale olie met UV-bescherming. Op die manier voorkom je dat je hoofdhuid verbrand en je haarkleur gaat vervagen of verkleuren.

Overige tips

Maar goed, dan zijn we er nog niet, want hoe zit het met je nagels? Stop met het meeslepen van nagellakjes en remover, want daar heb je toch geen tijd voor op vakantie. Je kunt beter thuis je nagels lakken met gellak (gewoon te koop bij de drogist). Op die manier blijft het super lang zitten en hoef je niet meer naar je nagels om te kijken!

Ten slotte is lekker ruiken natuurlijk van levensbelang. Vooral als het snikheet is op vakantie, kun je flink gaan zweten. Als je dan ‘s avonds met je lover op een terrasje aan een cocktail zit, wil je niet stinken. Jammer genoeg is een parfumfles meezeulen in je mini-tasje ook niet mogelijk. Geen zorgen, er zijn genoeg alternatieven die klein en licht genoeg zijn voor in een rugtas, avondtas en handbagage. Schaf bijvoorbeeld een parfumverstuiver aan op reisformaat en doe er thuis een beetje van je favoriete parfum in! I-de-aal.

Happy travelling girls!

Tags: , , , , , , , , , , ,