strobing trend

Je komt niet meer weg met een make-upsessie zonder je gezicht erbij te contouren. Maar hoewel we het contouren nog maar net onder de knie hebben, is er alweer een nieuwe versie geïntroduceerd in beautyland. Strobing is dé nieuwe trend, waar alle beauty addicts happy van worden. 

Met strobing, krijg je net als bij contouring meer vorm en structuur in je gezicht. Het werd al lange tijd gebruikt door make-up artists, maar tegenwoordig behoort het bij sommigen zelfs tot hun dagelijkse make-uproutine. Stroben kost veel minder tijd ten opzichte van contouring, en daar worden wij heel blij van! Het maakt contouren van je gezicht ineens een stuk toegankelijker voor iedereen. Je hoeft namelijk niet in de weer met de donkere contourpoeder (of – crème) die – wanneer je het niet goed doet- erg snel kan vlekken op je gezicht. Bij strobing gebruik je enkel de highlighter om structuur aan de brengen op je gezicht. En laat highlighting nou een best makkelijk klusje zijn!

Hoe werkt strobing?

Met stroben zorg je ervoor dat je bepaalde plekken op je gezicht wat oplicht. Je highlight de plekken die moeten opvallen, zoals je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen. Op die manier krijg je een prachtige glowing face en lijkt het een stuk minder ‘bleekjes’. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je strobing uitproberen? Om het extra makkelijk te maken voor je hebben we een handige handleiding geschreven. Hiermee wordt jij binnen no-time een strobing-pro!

Benodigdheden: Foundation, highlighter en concealer in poedervorm of vloeibare concealer. Die laatste heeft de voorkeur, omdat het beter blend met je huid.

Stap 1: Begin met het aanbrengen van foundation. Dit kan met een beautyblender, kwast of met je vingers – als het maar goed is geblend.

Stap 2: Gebruik concealer onder je ogen, op de brug van je neus, op je kin en tussen en onder je wenkbrauwen. Blend het vervolgens goed in je huid!

Stap 3: Breng ten slotte een highlighter aan op alle plekken waar je net de concealer hebt gesmeerd. Geen highlighter in huis? Een shiny oogschaduw is een prima alternatief!

Mocht je nou wat meer inspiratie of tips nodig hebben, kijk dan naar deze video van Kim Kardashian. Wat ons betreft de uitvinder van de strobingtrend. ;)

Tags: , , , , , , , , ,