Hoe vaak was jij je haar?

Vet haar is wat je NIET wilt. Maar elke dag je haar wassen blijkt helemaal niet zo goed te zijn. Je kunt als oplossing je haar even vaststeken of misschien een leuk accessoire dragen zoals een gek petje. Vaak zie je zelf sneller dat je vetter haar hebt dan een ander! Waar komt het door en wat kun je tegen vet haar doen?

Wasbeurten
Er zijn verschillende redenen om het niet iedere dag te doen. Door je haar elke dag een wasbeurt te geven, maakt het je haar vaak vetter. Waarom juist vetter? Omdat je alle talg weg wast. En laat de talg er nou net voor zorgen dat je hoofdhuid wordt gehydrateerd. Hierdoor gaat je hoofdhuid juist meer talg produceren, met als resultaat… je raadt het al: vet haar.

Maar hoe vaak dan wel?
Veel mensen wassen hun haar elke dag, maar wist je dat drie keer per week wel genoeg is.  Maar, word je haar snel vettig en vind je het toch ietwat ongemakkelijk om met een greasy look rond te lopen, gebruik dan een conditioner in plaats van shampoo. Je zult merken dat je haar niet meer zo snel vet wordt, omdat de natuurlijke beschermlaag wordt hersteld!

Droogshampoo
Tegenwoordig verkoopt de drogisterij droogshampoo. Dit is een spray die je haar laat glanzen en het niet vet doet lijken. Met droogshampoo kun je weer een dagje rekken om je haar te wassen!

Masker
Soms is het verstandig een masker te gebruiken voor extra hydratatie. Je haar heeft het vaak te verduren: kou, wind, regen! Tip: maak er gelijk een heerlijke spa middag van en pak de rest van je lichaam ook aan, lees hier hoe.

Kapsels
Als je geen tijd hebt om je haar te wassen maar toch snel de deur uit moet met ‘mooi haar’ dan kun je je haar gerust in een paardenstaart doen of opsteken.
Hieronder twee voorbeelden wat je met je haar kunt doen als je het even NIET wilt wassen!
Oefening baart kunst ;).

Paardenstaart Knot

 

 

Tags: , , , , , , ,