lipstick kleuren 5

Ieder van ons heeft waarschijnlijk meerdere lipsticks in haar lades liggen. Logisch, want je kunt jouw zomerse look helemaal afmaken met mooi gestifte lippen. Toch lijkt de zoektocht naar de perfecte kleur eindeloos te zijn. Vaak koop je vol enthousiasme een nieuwe lippenstift in de winkel, waarnaar het eenmaal thuis tóch niet jouw kleur blijkt te zijn.. Gelukkig is dat verleden tijd met de volgende tips!

Foto’s: Pinterest en Weheartit

Stap 1: Kom achter jouw huidtint

Sommigen zeggen dat je jouw lipstick moet matchen met de natuurlijke kleur van je lippen. Dit blijkt complete onzin te zijn. Je moet de lipstick namelijk matchen met je huidskleur. De meeste lipsticks hebben toch een volledige dekking, waardoor je natuurlijke lipkleur niet meer is te zien. Om die reden moet je juist een lipstick kiezen die bij de kleur van je huid past.

lipstick kleuren gif

Goed, stap één is dus om jouw huidtint te bepalen. Er zijn twee verschillende types, namelijk huidjes met een warme ondertoon en huidjes met een koele ondertoon. Gelukkig zijn er genoeg testen waarmee jij kunt bepalen onder welke huidtype jij valt. De simpelste is om een oranje en een violet kleurige doek voor je gezicht te houden:

Je hebt een warme ondertoon als de oranje kleur jouw gezicht doet stralen en de violet kleurige doek je oneffenheden meer laat zien. Vaak heb je bij een warm huidtype een gelige ondertoon in je gezicht.

Je hebt een koele ondertoon als je violet kleurige doek je huid doet oplichten. Vaak heb je bij een koel huidtype, een blauwachtige, roze ondertoon op je gezicht.

Stap 2: Bepaal je lippenstift

Bij warme huidtypen, zoals met een gelige ondertoon in je gezicht, kun je het beste gaan voor roze en oranje lippenstiften. Wil je toch graag een rode lippenstift dragen? Kies dan liever voor een oranjerode kleur.

lipstick kleuren

Heb jij een heel warme ondertoon en komt het in de buurt van goudbruin en goudbeige, en heb je daarbij ook nog eens bruin haar en bruine ogen? Kies dan voor een warme lippenstift zoals knalrood! Ook chocolade en rood-bruine kleuren kan jij erg goed hebben.

lipstick kleuren 2

Bij koele huidtypen kun je het beste kiezen voor rozige tinten, zoals framboos of fuchsia. Vooral als je lichtblond haar hebt, ga je deze kleur keihard rocken!

lipstick kleuren 3

Heb je een koele ondertoon, erg blank gezichtje en donker haar (zonder gouden ondertoon), dan kun je het best kiezen voor een helderrode lippenstift.

lipstick kleuren 4

Tags: , , , , , , , , ,