Jenna Menard at work

Jenna Menard at work

Make-up Tips van Jenna Menard van Clinique, daar moet je je voordeel mee doen! Jenna is de nieuwe Global Colour Artist van Clinique en staat bekend om haar unieke stijl en visie:  dat make-up vooral een aanvulling is op de natuurlijke schoonheid van vrouwen.

Met welk make-up product kun je in een handomdraai een echte zomerlook creëren?
Ik kies in de zomer bij voorkeur voor krachtig aangezette, matte lippen gecombineerd met een gebronsd gezicht. Een must voor deze zomer is een bronzer die ook als highlighter kan worden gebruikt. True Bronzer (van Clinique) biedt precies wat je nodig hebt aan glinstering en natuurlijke bronskleuring voor een stralend zomergezicht! Voor de lippen raad ik Long Lasting Lipstick aan. Deze is in tal van levendige zomerkleuren verkrijgbaar en blijft dankzij de langhoudende formule gegarandeerd de hele dag en nacht perfect zitten.

Hoe haal je het beste uit je foundation?
Het is belangrijk dat je rekening houdt met je doel en dat je de juiste foundation kiest die het best past bij je huidbehoeften. Voor iedere leeftijd is er wel een foundation die bij je past. Zo zal een tiener geen Repairwear laser Focus gebruiken, maar eerder de Anti Blemish Solutions. In slechts drie jaar kan je huid sterk veranderen en is een andere foundation aan te raden. Foundation moet vooral niet opvallen. Gebruik een formule die goed dekt zonder te overdrijven (dat zou voor ieder seizoen mogelijk moeten zijn). Breng de foundation aan met een vocht sponsje en bedek alleen je T-zone met poeder, niet je hele gezicht!

Jenna’s advies voor dagelijkse make-up:
Houd niet teveel aan routine vast. Probeer af en toe iets nieuws uit en waag ook eens de stap in het onbekende. Iets nieuws uitproberen hoeft trouwens niet meteen spectaculair te zijn; ook kleine, subtiele aanpassingen kunnen de make-up al spannend maken. Wat echter wel heel belangrijk is, is dat je zelfverzekerd bent. Echte schoonheid komt van binnen. Make-up en kleuren zijn een leuke bonus om je schoonheid nog meer uit te drukken. Als ik vrouwen opmaak, vraag ik ze dan ook altijd aan te geven wat ze het meest aantrekkelijk van zichzelf vinden, en dan probeer ik dat te accentueren.

Tags: , , , , ,