Make-up Trends Lente en Zomer 2013: Opvallende lippen en een matte teint

Make-up Trends Lente en Zomer 2013: Opvallende lippen en een matte teint

Na een winter vol donkere ogen en lippen, snakken we naar een lichtere en luchtigere make-up. Wij hebben alvast wat make-up inspiratie opgedaan met het backstage report van Clinique. Jenna Menard, Globar Colour Artist van Clinique, creëerde tijdens de SS13 New York Fashion Week de make-up looks voor de modellen van designer Karen Walker. Haar visie op de Make-up Trends Lente Zomer 2013 laat opvallende lippen en een matte teint zien.

Voor het nieuwe zomerseizoen legt Jenna de focus op gekleurde lippen in zomerse tinten. De oogmake-up houdt ze daarbij bewust neutraal, zodat alle aandacht op een prachtig gekleurde mond wordt gevestigd. Een andere opvallende make-up trend is de matte teint van het gezicht. Wat ons betreft een welkome afwisseling na zomers lang met allerlei bronzers en glimpoeders in de weer te zijn geweest. Wat Jenna Menard van Clinique betreft worden dé Make-up Trends voor dit voorjaar een mooie natuurlijke uitstraling met een frisse blik én een vrolijke touch of pink.

Zachte, roze tinten en cartoonachtige space prints domineren de zomercollectie van 2013 van Karen Walker. Tijdens haar show op de New Yorkse catwalk waren er grillige retro prints in overvloed, met hier en daar een schattig blauw jurkje. Karen Walker staat bekend om haar ontwerpen die vrouwelijkheid met een stoer randje uitstralen: gedrapeerde bloesjes en baggy broeken gecombineerd met trendy loafers. De make-up die Jenna Menard voor de modellen creëerde sloot naadloos aan op de creatieve en veelzijdige collectie van Karen Walker. Vrolijk en girly, maar met een onmiskenbare frisse uitstraling die zorgt dat het geheel toch niet te zoetjes wordt.

Clinique Make-up Trends Lente Zomer 2013 - opvallende lippen

Clinique Make-up Trends Lente Zomer 2013 - opvallende lippen

 

Clinique Make-up Trends Lente Zomer 2013 - matte teint

Clinique Make-up Trends Lente Zomer 2013 - matte teint

 

Jenna Menard @ work

Jenna Menard @ work

 

Karen Walker @ New York Fashion Week SS13

Karen Walker @ New York Fashion Week SS13

Bekijk meer Make-up Trends Lente Zomer 2013:

Guerlain Make-up Spring 2013: Mascara in de hoofdrol
Bobbi Brown Lente Make-up 2013: It Pinks & Hot Reds
Wenkbrauwen in de spotlight in de Make-up Trends 2013
Make-up Inspiratie: SS13 Catwalk looks van Estee Lauder
Make-up Trends SS 2013: Brighten, Sparkle and Glow met Bobbi Brown

Tags: , , , ,