haar-groeien

Wil jij graag lange, volle lokken, maar schiet je haargroei maar niet op? Probeer dan deze trucjes uit! 

Ken je dat gevoel dat je wat anders wilt met je haar? Soms heb je alles al gehad: krullen, stijl, blond, bruin en een pony. Als dan alle opties zijn geweest is er nog maar één manier om een ander kapsel te creëren, namelijk door de schaar er in te zetten.  Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook dát verveelt na een tijdje. Voordat je het weet, wil je weer naar lang haar. Komt dit verhaal jou bekend voor? Lees dan snel verder, want Mixitup heeft handige tips om je haar sneller te laten groeien. Verwacht niet dat het meteen met centimeters groeit, want de resultaten zijn nihil. Weet ook dat het bij de één beter werkt dan bij de ander.

#1 Knip het af

We zijn ons bewust dat dit tegenstrijdig lijkt, maar het werkt écht. Door de dode punten regelmatig af te knippen, blijft je haar gezond. Als je dode punten laat zitten, splijten ze op den duur steeds erger. Je raadt het al: dan moet er uiteindelijk een langer stuk van je haar af. En dat wil je niet.

#2 Olie massage 

Als je je hoofdhuid goed verzorgt, blijft je haar vanaf het begin al gezond. Verwarm een beetje olie (olijfolie, kokosolie, monoi-olie: wat je zelf wilt) tot lauwwarm en masseer het in je hoofdhuid. Super fijn en het stimuleert de haargroei en geeft je haar een echte boost.

#3 Eet gezond

Niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit kun je jouw haargroei een handje helpen. Bepaalde voeding kan ervoor zorgen dat je haar (maar ook je huid en nagels) gezond blijven. Eet bijvoorbeeld veel zalm, groene groenten en noten. Er zijn ook potjes met voedingssupplementen, speciaal voor je haar en nagels.

#4 Pas op met hitte

De föhn, stijltang en krultang kunnen je haar erg aantasten. Gebruik deze tools zo min mogelijk of laat ze helemaal links liggen. Het is veel beter om je haar aan de lucht te drogen.

#5 Accessoires

Verder zijn er nog handige accessoires zoals hoeden tegen de zon, speciale anti-breuk borstels en invisibobble elastiekjes die beschadiging aan je haar voorkomen. Ook handig is om op een satijnen kussensloop te slapen. Hierop breekt je haar ‘s nachts minder snel af.

Tags: , , , , ,