Nieuw iconisch parfum: Eau de Lacoste met Amy Adams

Nieuw iconisch parfum: Eau de Lacoste met Amy Adams

Stel je de geur van puur wit katoen voor op je huid… Dat is in één enkele zin de omschrijving van Eau de Lacoste, het nieuwe vrouwenparfum van het gelijknamige modemerk. Modern, iconisch en adembenemend simpel. Een geur die de typische kenmerken van het modemerk belichaamt, en hiermee ook meteen alles heeft om een klassieker te worden.

Om dat frisse, pure gevoel van katoen op te roepen, is gekozen voor een boeket witte bloemen, dat de frisse, koele streling van de stof tot leven brengt en je een gevoel van puurheid geeft dat hoort bij de kleur wit. De basis van de geur is zacht en sensueel, met crèmeachtige en balsemende kenmerken. Eau de Lacoste heeft een klassieke geurstructuur, met een vloeiende overgang van top- naar basisnoten, maar voegt wel moderne ingrediënten aan de traditionele toe, waardoor een veel lichter profiel ontstaat. Eau de Lacoste opent met een bruisende, sprankelende frisheid door sappige topnoten van witte ananas, aangevuld met mandarijn en bergamot uit de onaangetaste Italiaanse regio Calabria. De puurheid die de basis vormt van het merk Lacoste wordt uitgedrukt door middel van elegante, witte bloemen als oranjebloesem en Sambac jasmijn, gecombineerd met de bijzondere textuur van ananasbloem voor een heerlijk puur en natuurlijk vrouwelijk karakter. De basis heeft een crèmeachtige en voluptueuze sensualiteit, door het gebruik van sandelhout en vanille, in combinatie met vetiver en Peru balsem.

De flacon weerspiegelt net als de geur zelf het verlangen naar verfijnde eenvoud. De perfecte glazen bol vloeit van huidkleur over in wit. De dop met de petit piqué structuur en het kettinkje van katoendraad met daaraan een metalen bedeltje met het krokodillenlogo maken de simpele, maar mooie flacon compleet.

De Amerikaanse actrice Amy Adams is door Lacoste gekozen als het gezicht van de geur, vanwege haar elegantie, spontaniteit en natuurlijke gevoel voor stijl. Amy, die drie keer is genomineerd voor een Academy Award, heeft ondanks haar sterrenstatus haar nuchterheid en hardewerkersmentaliteit niet verloren. Haar verfrissende gebrek aan pretentie heeft haar niet alleen een aantal mooie rollen opgeleverd, maar nu ook het ambassadeurschap van Eau de Lacoste. Iets waar ze erg blij mee is: “Ik vind het geweldig om het gezicht te zijn van de nieuwste vrouwengeur van LACOSTE”, aldus Amy. “Lacoste heeft al een lange staat van dienst als bekend merk en ik ben dan ook vereerd dat ik deel mag uitmaken van hun meest recente campagne.” Amy Adams heeft een instinctieve affiniteit met parfums: “Ik ben altijd iemand geweest die geuren opmerkt en ik kan mij iemands geur vaak nog lang na vertrek herinneren. Het is ongelooflijk hoe je zintuigen zo sterk een bepaalde emotie of herinnering kunnen oproepen met slechts een vleugje van een bepaalde geur.”

Eau de Lacoste is verkrijgbaar vanaf 15 januari 2013. Prijzen: Eau de Parfum 30 ml. €39 – 50 ml. €59 – 90 ml. €81, Bodylotion 150 ml. €27 en Shower Gel 150 ml. €23.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Kardashians lanceren make-up merk Khroma Beauty
Beauty Video: Marilyn Monroe & Chanel No. 5
Beauty Video: Gwyneth Paltrow voor Max Factor
Beauty Trend: Hippie Chic revival met Patchouli geuren
Parfum Tip Najaar 2012 - Yves Rocher So Elixer Purple

Tags: , , ,