beauty trends

Mixitup speurt regelmatig het internet af naar de allerlaatste trends. Al gauw kwamen we een paar érg aparte beautytrends tegen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet in dit blog. Wat denk jij: zijn dit blijvertjes of eendagsvliegen? 

#1 Thermal highlighter

Als het om highlighting en contouring gaat, kan het niet gek genoeg in beautyland. Het begon met simpele tutorials voor de perfecte highlights voor je gezicht. Het zou je gezichtsvorm ietwat aanpassen, en dat sprak de meeste beautybloggers wel aan. Inmiddels heb jij waarschijnlijk óók een contourkwast aangeschaft en heb je stiekem (wees eerlijk) een paar contouring tutorials gekeken.

Maar deze trend bleef niet bij bescheiden gezichtscontouring. Al snel ging het over naar highlights voor je hele lichaam en een tijdje geleden was daar ineens een blogger die aan regenboog highlighting deed.

Inmiddels is er weer een nieuwe manier van highlighting opgedoken: Thermal Highlighter, om precies te zijn. Deze futuristische variant wint momenteel behoorlijk terrein op social media. Bij ‘thermal highlighten’ worden verschillende felgekleurde tinten gebruikt om de illusie van warmtebeeldcamerabeelden te wekken.

Je moet ervan houden, maar voor een themafeestje of een festival is het best gaaf om eens uit te proberen!

#2 Comeback: donkere lippenstift

De nineties are back! Een tijdje geleden berichtten we bij Mixitup al over de wafeltang die weer uit de kast mocht worden gehaald. Daar blijft het niet bij, want Kylie Jenner is gespot met een wel erg nostalgische beautytrend. En ja, als Kylie ermee wordt gespot, dan is het een trend.

We kennen allemaal de beroemde Lip Kits van beautywonder Kylie. Een tijdje geleden vroeg ze aan haar fans welke kleur zij nog misten in de collectie. Haar fans stemden unaniem voor een pikzwarte lippenstiftkleur. Zo’n kleurtje die je vroeger in je goth-tijd ook droeg, zeg maar.


#3 Strobing (contouring 2.0) met balsem

Al langer gebruiken make-upartiesten doorzichtige crème om bepaalde vlakken op het gezicht te benadrukken. Het laat de huid er veel realistischer uitzien dan een glimmende, shimmery crème.

Maar tot nu toe weten we ook dat zo’n crème niet erg praktisch is. Het geeft soms een plakkerig gevoel (lees: het lijkt alsof je een plakstrip op je face hebt). Tot nu, want dankzij de obsessie van internet voor strobing, is er een nieuwe ‘face gloss’ uitgevonden, die je de hele dag door kunt dragen, zonder je zorgen te maken over je haar die op je gezicht plakt.

Wij vinden het er fantastisch uitzien! Is dit dan toch het begin van au naturel en het einde van Kardashian contouring? We’ll see..

beauty trend face gloss

 #4 Rainbrows

Na het regenbooghaar ging het erg rap: want al gauw doken overal ‘rainbrows‘ op. Say what? Ja, je hoort het goed; wenkbrauwen geverfd in regenboogkleurtjes. We moeten zeggen: wat ons betreft is deze trend ideaal voor een leuk festival of een themafeestje!

Hoe maak je regenboogwenkbrauwen?

Voor de waaghalzen onder ons: een stappenplan voor de perfect rainbrow:

  1. Maak je wenkbrauwen wit met een witte eyeliner.
  2. Breng een paar felle kleuren oogschaduw naast elkaar aan op je wenkbrauwen.
  3. Tip: maak je oogschaduwkwast een beetje nat voordat je ‘m in de oogschaduw dipt: zo zorg je voor het meeste pigment.
  4. Nog een tip: veeg je oogschaduw niet op je wenkbrauwen, maar dep. Op die manier krijg je de meest felle tint.

rainbrows

Tags: , , , , , , , ,