Philips Lumea Beauty Review – Conclusie

Philips Lumea Beauty Review – Conclusie

Ik test nu zo’n acht weken de Philips Lumea, het IPL ontharingssysteem voor thuisgebruik. IPL (Intense Pulsed Light) zorgt ervoor dat de haartjes op je benen, oksels en bikinilijn niet opnieuw aangroeien. Een zachte en gladde huid zonder gedoe met scheermesjes, harsstrips of dure en tijdrovende ontharingsbehandelingen in de salon, dat wil toch iedereen? Nu de testperiode voorbij is, wil ik mijn eindconclusie over dit beauty apparaat graag met jullie delen.

De hamvraag na het testen van dit bijzondere ontharingsapparaat is natuurlijk: werkt het?! Hier kan ik je een simpel antwoord op geven: ja, het werkt! Eerlijkheid gebied me te moeten vertellen dat de Lumea niet voor alle haar- en huidtypes geschikt is. Zo heeft IPL geen effect op mensen met lichtblond, wit/grijs of rood haar en is het ook minder geschikt voor mensen met een van nature zeer donkere huid. Maar val je net als ik in de categorie donkerblond/bruin haar met een niet al te witte huid, dan is de Philips Lumea echt een aanrader! In vier behandelingen zijn zo goed als alle haartjes op mijn benen en onder mijn oksels verdwenen. Philips geeft aan dat het optimale resultaat wordt behaald met vier tot vijf tweewekelijkse behandelingen, dus ik doe er nog eentje om zacht, glad en haarvrij te genieten van de rest van de zomer!

Nog een vraag die me vaak werd gesteld tijdens het testen van de Philips Lumea was: het zal zeker wel pijnlijk zijn dat wegflitsen van de haartjes. En ook daar kan ik je een geruststellend antwoord op geven. Het enige wat je voelt – mits je de voor jou meest geschikte lichtintensiteit gebruikt – is een warme flits. Waxen, harsen en epileren is echt een stuk pijnlijker!

Is er dan helemaal geen nadeel aan dit apparaat? Nou misschien eentje: Je moet een beetje geduld hebben en niet verwachten dat je meteen na de eerste behandeling met de Lumea van je haartjes verlost bent. Vanwege de groeifase van je haren heeft het geen zin om vaker dan eens in de twee weken een behandeling te doen. Maar na elke behandeling merk je dat er minder haartjes teruggroeien en voelen zelfs de stoppeltjes minder hard aan. Even doorzetten dus, dan wordt je geduld absoluut beloond met een gladde, zachte en haarvrije huid! Sterker nog, ik durf zelfs op vakantie te gaan zonder mijn scheermesjes in te pakken!

(Jantina Schepers)

Wil je meer weten? Kijk dan op www.Philips.nl/Lumea voor alle informatie over dit beauty wonder.

P.S. in september krijg je bij aankoop van de Philips Lumea 100 euro retour!

Tags: , , , , , , ,